Sukob Novog Beograda i Vaterpolo saveza Srbije zbog reprezentativca

Trener Novog Beograda Živko Gocić bio je u centru pažnje zbog odluke da Nikola Jakšić ne učestvuje u kvalifikacijama na turniru Svetskog kupa u Podgorici.

Strateg Novog Beograda je na konferenciji za medije rekao da prema srpskom vaterpolu i sportskoj javnosti ima obavezu da govori samo istinu.

Svetsko prvenstvo početkom jula prošle godine Nikola je završio povređen. Suštinski je bio van bazena sve do 20. septembra, skoro tri meseca, zato što nije bio adekvatno lečen. Kada se priključio timu radio je odvojeno od ekipe, jer nije mogao da koristi loptu. Prvu utakmicu odigrao je 12. oktobra protiv Proletera, potom se posle duela sa Radničkim požalio na bol u ramenu. Ta povreda je upravo uzrokovana kompenzacijom pokreta tim ramenom zbog prethodnih problema sa laktom… Kada se vratio požalio se na veliki umor i rekao je da je nespreman što je savim prirodno. Poštedeli smo ga na par utakmica, a ponovo se povredio na turniru Jadranske lige u Šapcu i to na prvom meču protiv Partizana zbog čega je ponovo 27 dana bio van treninga. A svima nama je na prvom mestu zdravlje igrača, pogotovu reprezentativaca“, rekao je Gocić za “Sportski žurnal”.

Gocić dodaje da niko iz Saveza nije zvao kada se Jakšić drugi put povredio, te da njega sada optužuju da kao bivši kapiten sada urušava kult reprezentacije.

U ekipi mamo ukupno 15 reprezentativaca, od čega devetoricu srpskih – sedam stalnih i dvojicu povremenih… Ne mogu da dozvolim da sa klub čiji sam trener, a samim tim i ja, na bilo koji način dovedemo u negativan kontekts kada je u pitanju srpski vaterpolo i naša reprezentatcija. Ne mogu to nikome da dozvolim, pa ni selektoru. Ja sam Živko Gocić i skoro 20 godina sam proveo u selekcijama Srbije“, dodaje bivši reprezentativac.

Tagovi

Pročitajte još: