ŠUTIRAO LEKARA I PRETIO MU SMRĆU: Detalji napada na Novom Beogradu, a evo i šta je prethodilo incidentu

„Bila je velika gužva, svi su čekali dugo, jedan otac je bio veoma neprijatan. Ulazio je u ambulante, pretio je smrću zaposlenima. Sve je, međutim, kulminiralo kada je njegovo dete dobilo fras u čekaonici“, ovako za „Blic“ govori jedan od svedoka koji se zatekao u Institutu za majku i dete na Novom Beogradu kada je otac deteta šutirao i pretio lekaru.

Kako saznajemo, u pitaju je odojče koje je imalo tegobe u vidu povišene telesne temperature koje su počele iste večeri, nekoliko sati pre dolaska u Institut za majku i dete.

Vređao je lekare i pre tog trenuta, ali kada se to desilo onda je počeo da skače i viče, u jednom trenutku prišao je i lekaru i počeo da ga udara i šutira. Što je najgore, da to nije uradio, lekar bi mogao da radi svoj posao i pomogne detetu, ovako je samo otežao rođenom detetu, ali i svoj drugoj deci koja su čekala – kaže za „Blic“ jedan od svedoka ovog incidenta.

Podsetimo, osumnjičen za napada na lekara je V. R. (38) je doktoru koji radi u ovom Institutu zadao udarac nogom u predelu leve potkolenice i uputio mu pretnju po život.

Direktor Instituta: Ovo nije jedinstven slučaj

Vladislav Vukomanović, upravnik pedijatrijske klinike Instituta, potvrdio je za „Blic“ da je lekar pretučen, kao i da ovo nije prvi put da se nešto slično dešava.

– Napadnuti lekar je sada dobro. Cela procedura je ispoštovana. Nažalost, ovo nije usamljen slučaj napada na lekara – rekao je za „Blic“ Vukomanović.

Podsetimo, napadača su policijski službenici PS Novi Beograd su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu zadržali zbog sumnje da je izvršio krivično delo Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, a on će na osnovu krivične prijave biti saslušan u četvrtak.

Lekarska komora Srbije: Napad na lekare da se tretira kao posebno krivično delo

Lekarska komora Srbije pre nekoliko meseci upozoravala je da je potrebno imati nultu toleranciju na napade na lekare i medicinske radnike, pogotovo nakon napad na lekara Hitne pomoći Doma zdravlja Barajevo.

– Lekarska komora Srbije se maksimalno zalaže za nultu toleranciju nasilja, kako bi zdravstveni radnici u Srbiji imali što bezbednije uslove za rad, kroz insistiranje na tome da sankcije za napade na zdravstvene radnike budu pooštrene i da se napad na zdravstvenog radnika tretira kao posebno krivično delo – stoji u saopštenju.

Tagovi

Pročitajte još: