SUTRA U NOVOBEOGRADSKOJ BLOK GALERIJI POČINJE IZLOŽBA SLIKA GORANA STOJČETOVIĆA

U novobeogradskoj Blok galeriji, Jurija Gagarina 221, petak, 09. decembra, s početkom u 19 časova, biće otvorena izložba slika, pod nazivom “ I zaista vam kažem, slike ove, duše vaše otpevaše“ autora Gorana Stojčetovića .

Goran Stojčetović, rođen 15.7.1975. u Skoplju / SFRJ. Diplomirao slikarstvo na Fakultetu Umetnosti u Prištini 1999. godine / SRJ. Bavi se dubinskom asocijativnom umetnošću koju pronalazi u nesvesnim izrazima kroz crtež, sliku, fotografiju, performans i pozorište. Poslednjih nekoliko godina je posvećen društveno angažovanim akcijama u vidu Radionica dubinskog crteža kroz koje animira i estetizuje nesvesne sadržaje pojedinaca i grupa ljudi sa kojima se susreće prilikom gostovanja u različitim sredinama i okolnostima, u zemlji i inostranstvu. Od februara 2015. vodi “Art brut studio VMA”u Dnevnoj bolnici Klinike za psihijatriju Vojnomedicinske akademije u Beogradu, gde pored likovnih radionica, radi i na teorijskom istraživanju odnosa umetnosti i psihologije. Autor je i učesnik na mnogobrojnim izložbama, performansima, predavanjima, radionicama u zemlji i inostranstvu od kojih izdvaja: Jedan je od organizatora i izlagača na velikoj grupnoj izložbi „Turbulences dans les Balkans“ u Muzeju Halle Saint Pierre u Parizu, gde je, na poziv direktorke, održao i dvodnevnu radionicu dubinskog crteža, 2018. godine. Izložba i gostovanje na međunarodnom festivalu marginalne umetnosti LE GRAND BAZ’ART / GISORS, Francuska, 2018. Dvodnevno gostovanje u Gugging Atelier / Art brut center GUGGING, Beč / Austrija, 2019. Izlagao crteže na Outsider Art Fair Paris 2019, Dessin Fair 2019 Paris, u okviru Galerije Polysemie iz Marseja, Francuska. Grupna izložba u Outsider ART Gallery / Rochemaure, Francuska, 2020. Jedan je od izlagača, autora koncepcije i selektora velike grupne izložbe srpske i hrvatske savremene marginalne umetničke scene, „Hvatači snova“ u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb, 2020. Grupna izložba u Galeriji Kalbass’Art / Clécy, Francuska, 2021. Autor koncepta, selektor, voditelj radionica i izlagač u okviru projekta ART BRUT / NOVI SAD – EVROPSKA PRESTONICA KULTURE 2022. Gostovanje u okviru projekta „Susreti“ / Muzej naivne i marginalne umetnosti u Jagodini, 2022.

„Dubinska umetnost Gorana Stojčetovića“ – prezentacija umetničkog rada i Radionica dubinskog crteža u Kulturnom centru Srbije u Parizu, 2022. Gostovanje u Art brut centru „La S Grand Atelier“, Vielsalm / Belgija, u okviru međunarodnog projekta „Turbulator“, u organizaciji AKC Matrijaršija iz Beograda, 2022.

Na poziv Udruženja KUNSTENTROPIE i festivala WIENWOCHE 22, učestvuje kao jedan od petoro međunarodnih stručnjaka u oblasti art bruta i marginalne umetnosti, u okviru diskusije “ BETWEEN HERMACITY AND COMMERCIALISATION: WHOSE ART BRUT IS IT, ANYWAY?, Beč, Austrija, 2022.

Dobitnik je nagrade „Joakim Vujić“ za najbolju scenografiju na Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije, Vranje 2020. godine.

Osnivač je i predsednik Udruženja Art Brut Serbia. Zaposlen kao scenograf u Narodnom pozorištu Priština sa privremenim sedištem u Gračanici.

Izložba će biti otvorena do 21. decembra 2022.g.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn