Suzbijanje populacije krpelja na Novom Beogradu

JKP „Gradska čistoća” Beograd, Sektor ekologije i unapređenja životne sredine, sprovešće u utorak 25. maja mera kontrole i smanjenja populacije krpelja na javnim površinama na teritoriji grada Beograda, saopšteno je iz ovog gradskog preduzeća.

Akcijom suzbijanja krpelja, koja će se sprovoditi od 10 do 15 časova, biće obuhvaćene sledeće javne zelene površine: Ada Ciganlija, Avala – izletničke površine, SP „Jajinci”, park Bele vode, park na Banovom brdu, potez Makiša, Lipovačka šuma, Ušće sa priobaljem i okolnim parkovima, Zemunski park, potez priobalja, Blok 45 – Galovica, Stepin gaj, Banjička šuma, park Šumice i okolina, Ada Huja, Mirijevski venac, Zvezdarska šuma, Topčider, Hajd park, Košutnjak, Pionirski grad, Filmski grad, Miljakovačka šuma, park Miljakovački izvori, park Nova Skojevska, nasip od Crvenke do Pančevačkog mosta, nasip od Pančevačkog mosta do Malog Raja, SC „Surčin”, Bojčinska šumu, Nautičko selo „Biser”; u Barajevu – zelene površine oko doma zdravlja, pijace, crkve, jezera, groblja, naselja Gaj i Madžarsko brdo; u Grockoj – zelene površine, šetališta na desnoj obali Dunava, zelene površine oko zgrade opštine, školski centar i groblje; u Mladenovcu – zelene površine oko sportskog centra, doma zdravlja, crkve, zelene površine u okviru Selters banje i na groblju; u Sopotu – zelene površine oko školskog centra i vrtića, zgrade opštine i na groblju, izletište Trešnja; u Lazarevcu – zelene površine oko sportskog centra i na groblju, parkovi u centru i izletište Očage. Po potrebi biće obuhvaćene i druge površine: parkovi, izletišta, šetališta, park-šume, šume, dečija igrališta, sportski centri i druge zelene površine na kojima boravi veći broj ljudi i domaćih životinja.

Za potrebe mera kontrole brojnosti krpelja, na teritoriji grada Beograda biće angažovane stručne ekipe JKP „Gradska čistoća” Beograd, Sektora ekologije i unapređenja životne sredine.

Tretman će se sprovesti ukoliko vremenske prilike to dozvole. Koristiće se preparat koji je registrovan od Ministarstava za zaštitu životne sredine i koji je upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Preparat će se koristi prema uputstvu proizvođača. Tretmani će se sprovesti IGEBA LV 15M raspršivačima i leđnim atomizerima.
Iz ovog preduzeća apeluju na građane da omoguće nesmetan rad, kao i na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn