Švajcarska kompanija DHG kupac zemljišta na Novom Beogradu

 Zemljište na Novom Beogradu u Bloku 40, izmedju Bulevara Heroja sa Košara i Ulice Tošin Bunar, prodato je nedavno za 3,1 milion evra na javnoj licitaciji. Od Grada Beograda kupila ga je kompanija DHG doo čiji je vlasnik Blagoje Antić iz Ciriha, švajcarski tajkun srpskog porekla. Kako saznajemo, kompanija DHG planira da na ovom mestu gradi stambeno-poslovni kompleks. 

Prema dostupnim izvorima, imovina Blagoja Antića procenjena na više stotina miliona švajcarskih franaka. Inače, on je vlasnik 100 odsto DHG doo dok je zakonski zastupnik kompanije Milena Stevović njegova ćerka.

DHG Holding, sa sedištem u Cirihu u Švajcarskoj bavi se izgradnjom i finansiranjem kupovine nekretnina, renovinarenjem i uređenjem reprezentativnih prostora kao i održavanjem objekata. 

Inače, aktivnosti njegovog vlasnika DHG Holdinga sežu 25 ranije kada je Blagoje Antić u Švajcarskoj pokrenuo manju firmu sprecijalizovanu za podove i renoviranje prostora. Za više od dve decenije kompanije je izrasla u jednu od najvećih u oblasti nekretnina, renovinaranja i održavanja objekata u Švajcarskoj.

Izvor: Nova ekonomija

Tagovi

Pročitajte još: