Svaki vrtić na Novom Beogradu dobio jelku od zamenika gradonačelnika

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i članica Gradskog veća Tanja Popović posetili su danas vrtić „Petlić” na Novom Beogradu gde su, u okviru akcije Fonda za decu i mlade „Gnezdo”, donirali mališanima jelku sa busenom i potom je s decom okitili za Novu godinu.  

Vesić je istakao da će u okviru akcije Fonda „Gnezdo” za svaku predškolsku ustanovu u prestonici biti poklonjeno 307 jelki sa busenom. 

– Poenta je da deca za Novu godinu okite jelku a potom je uz pomoć „Zelenila” presade u dvorište vrtića. Deca će ih zalivati i čuvati i tako od malih nogu naučiti kako se čuva životna sredina – kazao je zamenik gradonačelnika. 

On je istakao da je danas u istom vrtiću na Novom Beogradu presađeno odraslo stablo kuglastog bagrema. 

– Stablo je presađeno specijalnom mašinom za presađivanje odraslih formi stabala, popularnim „Sadišom”. Samo tokom jeseni smo na ovaj način presadili i spasili 105 odraslih stabala. Kupovinom ove mašine Grad Beograd će na hiljade stabala spasiti i tako znatno doprineti očuvanju životne sredine – rekao je Vesić. 

Članica Gradskog veća i direktorka Fonda za decu i mlade Beograda Tanja Popović je istakla da je akcija doniranja 307 jelki sa busenom otpočela prošle sedmice. Ponovila je da će sve predškolske ustanove u prestonici dobiti svoje drvo. 

Srećna sam kada vidim da smo obradovali naše najmlađe sugrađane, istakla je Popovićeva i pozvala društveno odgovorne kompanije da se priključe budućim akcijama Fondacije „Gnezdo”. 

Događaju je prisustvovao direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević. 

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn