Sve o vaučerima za taksi prevoz od aerodroma do raznih delova grada: Do Novog Beograda za 2.300 din

Da biste izbegli da vas prevare divlji taksisti, važno je da znate da na aerodromu postoji zvanično taksi stajalište i kućica gde možete dobiti potvrdu sa fiksnom cenom vožnje. Takođe, svuda na aerodromu se nalaze putokazi koji vode do ovog stajališta, a uz potvrdu koju dobijete, dobićete i fiksnu cenu karte u zavisnosti od odredišta u gradu, odnosno vaučer.

Zvanično taksi stajalište na aerodromu „Nikola Tesla“ građani mogu prepoznati po znaku, na njemu stoji znak Grada Beograda. Kada se izlazi sa terminala postoje jasni uputi kako da dođete do taksi stajališta, a jedan od najboljih orijentira je i Toranj.

Za svakoga ko se vozi taksijem ili planira da se vozi taksijem važno je da od radnika koji se nalazi uz kućici uzme potvrdu o fiksnoj ceni, odnosno vaučer.

Potvrda je besplatna i izdaje se u obliku vaučera na kome stoji zona u koju građanin ide, relacija od – do i ono što je najvažnije, fiksna cena za određenu zonu.

U cenovniku se može videti da se cene kreću od 2.300 dinara za određena naselja u okviru Surčina, Zemuna i Novog Beograda do 9.900 dinara za vožnju do Lazarevca, Mladenovca ili Barajeva.

Na zvaničnoj taksi stanici nalaze se i komunalni milicajci, koji proveravaju da li je sve uredu i kojima se građani mogu obratiti za sve nedoumice.

„Bruka je i grada i države da prvi susret stranaca bude sa pljačkašima“

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić istakao je da je grad uspeo da suzbije problem sa divljim taksistima.

– Zajedničkom akcijom uspeli smo da suzbijemo divlje taksije, ali uvek postoji neko ko će se voziti kod njih. Oni su zarađivali oko 1.000 evra dnevno, MUP je oduzeo nekoliko vozila divljim taksistima i sa time će i dalje nastaviti – kaže Vesić.

On je naglasio da sada postoji jasna procedura kada je vožnja taksijem u pitanju, a biće još bolje kada se taksisti spuste na dolazni terminal.

– Sada imamo jasnu proceduru, pravo rešenje će biti kada spustimo taksiste dole, na dolazni terminal. Tu će postojati red, postojaće dispečer, preuzimaće se vaučer, organizacija taksi službe preći će na aerodrom, a taksisti koji žele da voze od i do aerodroma moraće da imaju posebnu dozvolu od aerodroma, oni će tražiti i posebne uslove za tu vožnju. Operater će pozivati prvi taksi koji dolazi i biće organizovano kao na svim drugim svetskim aerodromima. Neće biti lufta za malverzacije – kaže Vesić za „Prva“ TV.

On je istakao i da je zatraženo od aerodroma da se sumnjivim vozilima zabrani i parkiranje na aerodromu i zaključio da su divlji taksisti bili bruka Beograda i zemlje, jer stranicu prvo kada dođu u Beograd suoče se sa pljačkašima.

 

 

Tagovi

Pročitajte još: