SVEDOK LIKVIDACIJE CRNOGORCA NA NOVOM BEOGRADU PAO PO POTERNICI! Posle OBRTA na suđenje priveden Marko Šeović

Krunski svedok likvidacije Nikšićanina Draga Božovića (21) uhapšen je po poternici! Miloš Šeović, koji je četiri godine bio nedostupan sudu priveden je danas u beogradsku Palatu pravde iz Centralnog zatvora na suđenje Milošu Ćeraniću (26), koji je krajem novembra 2018. ubio Božovića u sačekuši na Bežanijskoj kosi.

Protiv Ćeranića je promenjena optužnica zbog čega je suđenje krenulo iznova. On se brani sa slobode, a danas se posle četiri godine video oči u oči sa svedokom koji je u trenutku kritičnog događaja bio u društvu Božovića. Ćeranić se tereti za teško ubistvo, a novost je da je tužilac izmenio optužnicu. Prvobitno mu je stavljeno na teret da je pucao iz niskih pobuda, a sada mu se pripisuje da je to učinio na podmukao način. Sudija je insistirala da sasluša Šeovića zbog bitnih detalja, ali je današnje suđenje odloženo zbog izostanka advokata Ivane Ostojić, branioca Miloša Ćeranića.

Podsetimo, Božović je ranjen sa više hitaca u Ulici Nede Spasojević kod broja 6, u blizini vrtića, na Bežanijskoj kosi, ali je nažalost 1. decembra 2022. godine u bolnici podlegao povredama.

Ćeranić je delimično priznao navode optužnice. On je prilikom iznošenja odbrane priznao da je ubio Božovića, ali je tvrdio da je pucao u samoodbrani i da se „sve dogodilo slučajno“. Balističar Milan Kunjadić je prošle godine, u završnici suđenja u Višem sudu u Beogradu, izjavio da je na Božovića ispaljeno šest hitaca i da ga je jedan pogodio u glavu.

Ćeranić je 30. septembra 2022. pušten iz pritvora Centralnog zatvora u Beogradu da se brani sa slobode. Do okončanja postupka će biti u kućnom pritvoru sa nanogicom.

Tagovi

Pročitajte još: