“Toplodalekovod će obezbediti energiju za grejanje Zemuna i Novog Beograda”

Odbornici su na današnjoj sednici usvojili Zaključak o davanju saglasnosti na Nacrt ugovora o regulisanju međusobnih obaveza u vezi sa sporazumom o zajmu za projekat izgradnje toplovoda Obrenovac – Novi Beograd i davanju saglasnosti na odluku Nadzornog odbora JKP “Beogradske elektrane” o kreditnom zaduženju preduzeća.

Zamenik gradonačelnika je rekao da se na ovaj način donosi poslednja odluka koja će omogućiti povezivanje TENT-a sa daljinskim grejanjem u Beogradu, čime će biti smanjena potrošnja i kupovina gasa za trećinu, a samim tim i korišćenje toplotne energije sa blokova za Beograd.

“Mi sada imamo situaciju da ćemo prvi put moći preko ovog toplodalekovoda da koristimo toplotnu energiju za grejanje Novog Beograda i Zemuna. Sličan projekat imamo i u Vinči gde će u julu početi da radi postrojenje za proizvodnju toplotne i električne energije, što znači da će tamo sav otpad biti uništavan i od njega će se stvarati energija za Beograd. Suštinski, više od trećine Beograda će se grejati na tako dobijenu energiju. Obrenovac time ništa neće izgubiti, već će skoro 90 odsto biti pokriven grejanjem. Ovim rešavamo veliki problem i današnjom odlukom omogućujemo da Vlada Srbije potpiše poslednji dokument. Mi smo kao Grad izvršili eksproprijaciju i spremili sve za početak izgradnje toplodalekovoda”, rekao je Vesić, preneo je Beoinfo.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn