TRI PORODICE NA NOVOM BEOGRADU OSTALE I BEZ TROŠNOG KROVA

MIRIS gareži i paljevine oseća se i dan nakon što su izgorele barake u Ulici Agostina Neta koja razdvaja blokove 58 i 70A u Novom Beogradu.

Tri porodice su ostale bez krova nad glavom, uništena je i radionica, a još nekoliko baraka je oštećeno. Pričinjena je velika materijalna šteta, ali, srećom, niko nije povređen. Reporteri „Novosti“ juče su u naselju u kom je bila vatrena stihija zatekli džađave gomile šuta i ostalog građevinskog otpada, kao i nekoliko zabrinutih stanara.

Kako nam je ispričao meštanin Suljo (na slici), čiji su dom i radionica izgoreli, plamen je buknuo iz starog šporeta i veoma brzo zahvatio veliki deo prostora.

– Samo što sam izašao da iznesem smeće, stao sam tu kod kapije sa drugarom da popričam, pojavio se gust crni dim i vatra. Svi smo brzo istrčali napolje i zvali vatrogasce koji su kroz nekoliko trenutaka već bili kod nas – objašnjava nam Suljo.

Porodice čiji su domovi izgoreli privremeno su kod komšija i rođaka u neoštećenim barakama, dok, kako kažu, ne vide šta će.

Obratili su se za pomoć Gradskoj opštini Novi Beograd, kao i Gradu. Nadaju se da će čelnici reagovati i materijalno im pomoći da ponovo sebi obezbede krov nad glavom, a prvenstveno da im ekipe javnih komunalnih preduzeća pomognu da uklone šut.

U intervenciji gašenja vatrene stihije učestvovalo je četiri vatrogasna vozila sa 17 vatrogasaca, po dve ekipe stigle su iz Novog Beograda i Zemuna.

Na ovom mestu svoj dom pronašlo je 17 romskih porodica, dok su izgorelu radionicu koristili mnogi. Kako kažu, u njoj su pravili svašta, a najviše su se bavili kovačkim zanatom.

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn