TRI PREDŠKOLSKE USTANOVE SA NOVOG BEORGADA ZAJEDNO U BORBI ZA ZDRAV RAZVOJ DECE

Centar za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd“, Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Univerziteta u Beogradu i Predškolska ustanova „11. april“, potpisali su u sredu 28. juna, sporazum o saradnji.

Sporazumom je predviđeno da će Fakultet, Centar i Predškolska ustanova, u kojoj je i organizovano potpisivanje, razmenom znanja, iskustva i organizovanjem prakse, raditi na unapređivanju nastavno-naučnog, obrazovnog i istraživačkog rada sa decom uzrasta do šest godina.

Opštinski Centar, prema rečima direktorke Milke Milovanović Minić, pružiće podršku prilikom organizovanja različitih manifestacija, tribina i okruglih stolova, značajnih za Predškolsku ustanovu i Fakultet.

PU „11. april“ podržava zdrav razvoj i odrastanje oko 8.500 mališana, što je čini najvećom ustanovom ovog tipa na Balkanu, a ovaj sporazum, kako je naglasila direktorka Jelena Dubljević, omogućiće stručno osposobljavanje studentima studijskog programa Logopedije.

Doprinos ovoj saradnji, kako je rečeno, daće i eksperati iz Logo Centra, sa kojim opštinski Centar uspešno organizuje edukativne skupove za vaspitače i roditelje.

Dragana Lukić, master logoped, najavila je organizovanje besplatne obuke za studente u oblasti procene prečitačkih veština kod dece predškolskog uzrasta.

Ispred Fakulteta i katedre za Logopediju, potpisivanju sporazuma prisustvovala je doc. dr Bojana Drljan.

-Veoma je važno da studenti steknu uvid u rani razvoj dece i da svojim znanjem i angažovanjem, usmere jezički i govorni razvoj uz mentorsku podršku svojih profesora i zaposlenih u ustanovi – istakla je dr Bojana Drljan.

Tagovi

Pročitajte još: