Tribina o prevenciji nasilja sutra na Novom Beogradu

Tribina ,,Da žrtve Postanu pobednice: informiši, osnaži, podrži! Novi Beograd uz vas!”, koju organizuju Viktimološko društvo Srbije (VDS) u saradnji sa Opštinskim centrom za brigu o starima, deci i osobama s invaliditetom „Novi Beograd“, biće održana 5. decembra 2023. godine od 17 do 19 časova, u prostorijama Mesne zajednice „Gazela“, Milutina Milankovića 34.

Tribina je namenjena informisanju građana o nasilju, mogućnostima prevencije nasilja i zaštite žrtava, kao i adekvatnim vidovima pomoći i podrške na lokalnom nivou, posebno kad je reč o osetljivim grupama kao što su stari, osobe sa invaliditetom i Romi.

Učesnici tribine govoriće o fenomenu nasilja, mogućnostima prijave, načinima na koji institucije postupaju nakon prijavljenog nasilja, kao i o tome koje usluge i vidovi podrške u zajednici postoje za žrtve nasilja.

Pored stručnjaka Viktimološkog društva Srbije i Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom ,,Novi Beograd”, tribini će prisustvovati predstavnici Gradskog centra za socijalni rad – odeljenje Novi Beograd, kao i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Policijske stanice Novi Beograd.

Tagovi

Pročitajte još: