Tužilaštvo dostavilo odgovor o požaru u Bloku 70: Pre mesec dana gorele su kineske radnje

Nakon ove borbe sa plamenom, usledila je borba za egzistenciju

Garavi, crni, umorni, nisu se žalili, samo su radili.

Prošlo je tačno mesec dana od stravičnog požara koji je progutao gotovo polovinu stare zgrade tzv. Kineskog tržnog centra u Bloku 70 na Novom Beogradu. Uništeno je oko 200 lokala, kažu Kinezi, a zvanični podaci govore o čak 4.000 kvadrata zahvaćenog prostora.

Sa vatrom se borilo 127 vatrogasaca koji su sa 50 vozila „okupirali“ čitav blok.

Jedan pripadnik Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd je tom prilikom povređen, ali se osećao dobro jer je reč o opekotini prvog stepena. Nastavio je da radi, a nije morao. Jednostavno – nije želeo da ostavi svoje kolege.

Intervencija kakva se ne pamti uzbunila je ceo grad. Jer, ogroman dim sa Novog Beograda, širio se kilometrima u pravcu u kom ga je nosio vetar.

Nakon ove borbe sa plamenom, usledila je borba za egzistenciju.

Kinezi pričaju da ne žele da se sele, ali – štetu je potrebno nadoknaditi. S druge strane, stiže još robe iz Kine. Završiće u magacinima. Mnogi se brinu hoće li uspeti da saniraju posledice do naredne godine…

Mnogi vlasnici lokala su Beograđani, koji su ih Kinezima iznajmljivali. Tako je svaka izgorela prodavnica ojadila bar dve porodice, a često i više njih, jer su Kinezi često angažovali i naše prodavce.

Još se ne zna pouzdano koja iskra je pokrenula zastrašujući požar. Spekulisalo se da je reč o nekoj plinskoj boci, kuvalu, s obzirom na to da su se mnogi Kinezi u ovom objektu i hranili.

Predmet je u rukama istražnih organa.

– Predistražni postupak o navedenom događaju nije okončan – saopštavaju iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Kako je požar izbio u toku večeri, tek ujutro prodavci koji su došli na posao imali su šta da vide.

Slike Kineza koji su golim rukama spasavali robu, gazeći po vodi, rizikujući od eksplozija, lomljave i vatre koja je još mogla da se vidi, u dimu su i gareži, potresle su Srbiju.

Izvor: Telegraf

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn