U NOVOBEOGRADSKOM BLOKU 72 NIČE NOVI KINESKI TRŽNI CENTAR

U novobeogradskom Bloku 72 predviđena gradnja dva komercijalna objekta i 430 parking-mesta.
Idejno rešenje izradio „Paralel studio” iz BeogradaKineski preduzimači ne gube vreme. Krajem maja kupili su od grada 27.501 kvadratni metar zemljišta po početnoj ceni od oko 821 miliona dinara u nastavku Ulice Jurija Gagarina u Novom Beogradu. Nekoliko dana kasnije u Starom dvoru predstavili su budući projekat novog tržnog centra koji će graditi na toj lokaciji, a Urbanistički projekat (UP), osnov za njegovu realizaciju, krajem avgusta oglašen je na javnu prezentaciju koja traje još danas. U novi komercijalni kompleks od oko 34.000 kvadratnih metara trebalo bi da se presele i zakupci iz tržnog centra u Bloku 70 čiji je deo prošle godine izgoreo u požaru.

„Paralel studio”

Investitor kompanija „Eurasia Trade Center” na dve parcele iza naselja Dr Ivana Ribara u Bloku 72 gradiće dva objekta namenjena plasiranju robe široke upotrebe i saobraćajnicu. Predviđena je

fazna izgradnja kompleksa tako što će se najpre graditi veći objekat, saobraćajnica i deo parkinga koji zadovoljava potrebe prvog jednospratnog zdanja. Njegova površina je oko 23.400 kvadratnih metara, imaće parking od 330 mesta, od kojih su 24 rezervisana za osobe sa invaliditetom i pristup tom delu tržnog centra biće iz Ulice Jurija Gagarina. U njegovom prizemlju biće 185 lokala od kojih je 88 orijentisano tako da imaju ulaz direktno sa partera, dok je na prvom spratu predviđeno 175 lokala. Komunikacija u objektu osim stepenicama obavljaće se i liftovima.

U drugoj fazi trebalo bi da bude podignut dvospratni manji objekat od 10.949 kvadrata sa 100 parking-mesta. U prizemlju će biti pozicionirana 62 lokala od kojih 27 ima pristup sa partera, na prvom spratu predviđena su 54 lokala, dok će na drugom spratu biti magacinski prostor.

– Urbanistički raspored gabarita i drugih površina uslovljen je oblikom parcele i položajem dalekovoda koji prolazi sredinom kompleksa, podeljen na dve zone građenja, za dva objekta trouglastog oblika. Između objekata, u zoni zaštite dalekovoda, pozicioniran je parking sa 460 mesta. Kroz kompleks prolazi melioracioni kanal koji je planiran za zatvaranje zajedno sa svojom pritokom. Preko zacevljenog kanala planirana je izgradnja interne saobraćajnice kojom se ostvaruje pristup parkingu iz Ulice Jurija Gagarina (po principu izliva) i izlazak vozila na ulicu Nova 15 (po principu uliva) – navedeno je u Urbanističkom projektu koji je izradio arhitektonski biro „Jugo biro” iz Beograda, dok idejno rešenje potpisuje „Paralel studio”.

O rokovima početka izgradnje investitor kao ni predstavnici grada do sada se nisu izjašnjavali. Posle usvajanja UP-a sledi izrada tehničke dokumentacije i izdavanje građevinske dozvole, tako je verovatnije da će gradilište u Bloku 72, koje se prema planskom dokumentu za taj deo grada nalazi u zoni komercijalnih sadržaja niske spratnosti, biti otvoreno sledeće godine.

Adresa OTC-a prekoputa „Veletržnice”

Lokacija na kojoj će biti podignut novi kineski tržni centar pre nekoliko godina bila je viđena kao mesto gde će se preseliti Otvoreni tržni centar (OTC) poznatiji kao buvljak iz Bloka 43, ali od toga se odustalo. Nova adresa OTC-a je takođe Novi Beograd, ali parcele prekoputa „Veletržnice”.

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn