U novobeogradsom parku „Ušće“, ovog vikenda Beogradski dečiji market, najveći porodični festival na otvorenom

Tokom vikenda, u subotu 1. juna i u nedelju 2. juna, od 14.00 do 21.00, na platou ispred Muzeja savremene umetnosti, Gradska opština Novi Beograd, Udruženje „Beogradski festivali“ i Udruženje „Najjači ukusi Srbije“, organizuju „Beogradski dečiji market“, najveći porodični i dečji festival na otvorenom.

Organizatori pozivaju Beograđane svih generacija na vikend ispunjen zabavom i kreativnošću, dobrom muzikom, pozorišnim predstavama i uživanjem u ukusnoj hrani.

Beogradski Dečji market okupiće više od 70 izlagača jedinstvenih rukotvorina, igračaka, dekoracija, hrane i odeće, a na štandovima će se naći unikatni proizvodi umetnika, zanatlija i malih proizvođača.

Za mališane i juniore pripremljeno je mnoštvo zanimljivih radionica koje će ih uvesti u svet znanja, kreativnosti i mašte, a očekuju ih i prirodnjačke radionice, radionice slikanja, kao i upoznavanje sa domaćim književnim autorima za decu, porput radionica posvećenih Dušku Radoviću i Miki Antiću.

U zoni radionica naćiće se i heklanje, iscrtavanje medenjaka, izrada mozaik magneta, dizajn kostima, lutaka, maski, igre svesti i opuštanja, kao i mala škola odgovornog vlasništva.

Organizatori pozivaju građane i u piknik zonu u Parku „Ušće“, odnosno da ponesu prostirke i sportske rekvizite, koje će moći i da iznajme, kako bi uživalu uz muziku i različite gastro specijalitete. Di-džej Timba, posetioce će zabavljati u subotu, dok će Di-džej Dada Selectah, preuzeti binu u nedelju.

Program na glavnoj bini:

SUBOTA
16:00 – 17:00 – Predstava „Sakupljaj svoju ambalažu i nosi na reciklažu“, Powered by SEKOPAK
Učestvuju: Boda Ninković, Jovica Tišma i Mirjana Trebinjac.
17:00 – 18:00 – KUD Talija, ansambl koji je izazvao ovacije na pet kontinenta na više od 100 turneja za 25 godina postojanja
18:00 – 18:30 – Hor OŠ Kneginja Milica, dirigenti: Tamara Popović i Milena Miladinović
19:00- 20:00-Lutkarsko pozorište Pinokio izvešće predstavu „Neposlušni Ćira“, autorski projekat Živomira Jokovića

NEDELjA
16:00 – 17:00 – Nastup polaznika „Guitar Art A Academy
16:00 – 17:00 Nastup polaznika – Music Art Project – Ritam života
18:00 – 18:30 Hor OŠ Kneginja Milica
dirigenti: Tamara Popović i Milena Miladinović
19:00 – 20:00 Lutkarsko pozorište „Pinokio“, predstava Neposlušni Ćira“

Tagovi

Pročitajte još: