(FOTO) U petak, 23. februara, za žitelje novobeogradskih blokova, besplatan koncert “Pesme u ogledalu“

Ustanova kulture Gradske opštine Novi Beograd, Novobeogradska kulturna mreža, organizuje u petak 23. februara, u Mesnoj zajednici “Sava“ Jurija Gagarina 221, u 20 časova, besplatan dramsko-muzički program Zorana Vujasinovića „Pesme u ogledalu“.

Zanimljiv program sačinjen na osnovu Vujasinovićeve knjige slobodnih prepeva rok poezije „Pesme u ogledalu“, ovaj umetnik izodi sa svojim prijateljima, muzičkim i dramskim umetnicima i fotografima iz Beograda, Lazarevca, Knina i Zagreba.

Vujasinović je rođen u Kninu 1974. godine. U Beogradu je završio Elektrotehnički fakutet i živeo do 2020. godine, a trenutno živi i radi u Ljubljani. U Beogradu peva i svira u bendu Free House Painters, a u Ljubljani u grupi Nobody’s Fruit.

Prema najavi organizatora, Vujasinovićev scenski koncept neguje slobodu prepeva rok poezije uz apsolutnu ljubav prema originalima pesama i njihovim autorima, s tim sšo u njihovoj izvedbi „Oskar Benton na trenutak može da se premetne u Šabana Bajramovića, Džim Morison u Boru Đorđevića, a Sting može postati Arsen Dedić“.

Tagovi

Pročitajte još: