U PLANU JE IZGRADNJA VANGRADSKOG TOPLOVODA OD OBRENOVCA DO NOVOG BEOGRADA

Javno komunalno preduzeće „Beogradske elektrane“ priprema izgradnju jedne potpuno nove toplane. Reč je o trigenerativnom postrojenju u okviru kompleksa EXPO i nacionalnog stadiona. Prvi put će na teritoriji Beograda uz toplotnu energiju biti isporučivana i rashladna energija. Takođe, u planu je još jedna velika investicija – izgradnja vangradskog toplovoda od Obrenovca do Novog Beograda. Na taj način će biti preuzeto oko 600 megavata toplotne energije iz termoelektrane „Nikola Tesla“ i biće plasirano u Novom Beogradu. Taj kapitalni projekat bi trebalo da bude završen u narednih nekoliko godina.

Prema rečima Vanje Vukića, kada su u pitanju obnovljivi izvori energije, „Beogradske elektrane“ imaju velike planove.

„Zajedno sa Rudarsko-geološkim fakultetom radimo jedno značajno istraživanje, odnosno ispitivanje geotermalnih resursa na lokacijama naših toplana. Preliminarni rezultati su pokazali da na nekoliko lokacija postoji mogućnost korišćenja geotermala kao energenta i intencija je da se u budućnosti primeni u toplanama „Borča“, „Batajnica“ i „Dunav“. Taj projekat, zajedno sa izgradnjom vangradskog toplovoda Obrenovac – Novi Beograd, kao i upotrebom solarne energije na Ceraku i preuzimanjem toplotne energije iz spalionice otpada u Vinči, dovešće nas do energetske nezavisnosti, što nam je i primarni cilj“, zaključio je Vukić.

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn