U središtu Bloka 62 na Novom Beogradu gradiće se novi vrtić za 270 dece

U središtu Bloka 62 na Novom Beogradu biće izgrađena nova kombinovana dečja ustanova (vrtić) na površini 1998,59 m2.
Kako je navedeno u dokumentaciji urbanističkog projekta, predviđeno je da budući objekat bude strukture Pr+1 sa maksimalnim kapacitetom za 270 dece, orijentisan ka Japanskoj ulici.


Objekat je svojom najdužom stranom orijentisan ka Japanskoj ulici – severni krak, te je najveći deo parcele, uređena slobodna zelena površina namenjena zabavi i aktivnostima dece. Tako su u dvorištu opredeljene zelene površine, površine za igru na više-namenskim spravama, popločani prostori, paviljon za animaciju i tribine, koji će biti određeni daljom tehničkom specifikacijom.

Što se tiče organizacije objekta, u planu je da se smeštajni kapaciteti za prihvat dece postave u jugozapadnom delu parcele, dok bi se slobodne zelene površine sa sadržajima za dečiju igru i zabavu nalazine na južnoj strani, kojima bi se direktno pristupalo iz objekta. Za potrebe pristupa objektu, biće obezbeđena dva kolska prilaza i jedan pešački. Kolski prilazi namenjeni su tehničkom osoblju, dok će pešački ulaz za roditelje i decu biti sproveden iz Japanske ulice-severni krak. Oko pešačkog ulaza predviđa se postavljanje parkin prostora što će biti obezbeđeno kroz dalju saradnju sa nadležnim institucijama.


Urbanistički projekat izgradnje vrtića u Bloku 62 na Novom Beogradu izradila je firma CET d.o.o. iz Šabca, a investitor je Grad Beograd-Sekretarijat za komunalne i stambene poslove.

Izvor: eKapija

Tagovi

Pročitajte još: