U SUBOTU NA NOVOM BEOGRADU REPUBLIČKO TAKMIČENJE OSNOVACA U PROGRAMIRANJU DRONOVA

Gradska opština Novi Beograd, biće domaćin Republičkog takmičenja osnovaca u programiranju dronova, koje se organizuje u subotu 22. aprila, od 12 do 16 časova, u Hali sportova „Ranko Žeravica“, Pariske komune 20.

Takmičenje će u 13 časova, otvoriti Bojan Bovan, predsednik opštine Novi Beograd.

Programiranje i upravljanje dronovima, deo je Festivala „Znanjem za budućnost“ koje je odobrilo Ministarstvo prosvete Republike Srbije i u zvaničnom je kalendaru takmičenja učenika osnovnih škola za ovu školsku godinu.

Na prethodno održanim okružnim takmičenjima, učestvovalo je gotovo 100 đačkih ekipa. Pravo da učestvuju u finalnoj smotri izborilo je 40 osnovnih škola iz cele Srbije. Ekipu čine četiri đaka, tako da će se u subotu nadmetati 160 učenika, koji na takmičenje dolaze u pratnji svojih nastavnika informatike.

Prema propozicijama, svaka ekipa rešava po tri programska zadatka, koja će zatim prikazati na jednom od tri poligona u sali.

Izložba i prezentacija digitalne opreme za dronove, biće postavljena ispred sale.

Organizator takmičenja je Rotari klub Beograd-Čukarica, koji je školama širom Srbije u protekle dve godine donirao 600 računara, 1000 mBot robota i više od 870 dronova za učenje programskih jezika skreč i pajton.

Tagovi

Pročitajte još: