Učesnici tuče za Đurđevdan na Novom Beogradu priznali krivicu: Jednom muškarcu određen pritvor

Dve grupe muškaraca u tuči su koristili boksere, flaše, palice, a policajce su gađali kamenjem.

K. B., M. Z., S. S., S. M., D.S., T. M., T. R., H. G., S. Z. i A. B. koji su učestvovali u masovnoj tuči na Đurđevdan u Novom Beogradu sklopili su 8. maja sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom i osuđeni za krivično delo nasilničko ponašanje.

Kako je navedeno u saopštenju, oni su teže remetili javni red i mir na teritoriji Novog Beograda učestvovanjem u tuči u kojoj su korišćeni bokseri, flaše, palice i drugi opasni predmeti. Takođe su kamenicama gađali policijske službenike i njihova vozila koja su došla radi uspostavljanja javnog reda i mira.

U odnosu na okrivljenog F. V., koji je takođe učestvovao u izvršenju navedenog dela, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim mu je odredio pritvor u trajanju od 30 dana, s obzirom na to da je više puta osuđivan, ali i jer postoji opasnost da će da ometa postupak uticajem na svedoke.

Podsetimo, do tuče dve grupe Roma je došlo kada su jedni drugima upali na slavu. U tuči je više osoba dobilo posekotine.

 

 

(Telegraf.rs)

Tagovi

Pročitajte još: