Uhapšen dvojac koji je „prao“ pare u vrtiću na Novom Beogradu: Oštetili državu za više od 30 miliona

J. T. i S. T. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u Beogradu, u saradnji sa inspektorima Sektora poreske policije Ministarstva finansija, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su J. T. (35) i S. T. (30), iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da su kao odgovorna lica Predškolske ustanove „Mega kids“ izvršili krivično delo pranje novca i produženo krivično delo poreska utaja.

Takođe, policija traga za još jednom osobom zbog sumnje da je osumnjičenima J. T. i S. T. pomogla u izvršenju krivičnog dela poreska utaja, piše Blic.

Sumnja se da su oni, u periodu od 2019. do 2021. godine, u nameri da izbegnu plaćanje poreza na dobit falsifikovali 323 gotovinska računa dobavljača za robu i usluge, u vrednosti od oko 130.794.050 dinara, prikazujući ih u finansijskim knjigama kao troškove.

Zatim su, kako se sumnja, koristeći ove račune protivpravno podizali gotovinu i na taj način umanjili i lažno prikazali osnovicu za obračun i plaćanje poreza na dobit predškolske ustanove i usput izbegli plaćanje poreza i doprinosa na lična primanja J. T. Na taj način su, kako se sumnja, oštetili državni budžet za oko 35.624.092 dinara.

Nelegalno stečeni novac osumnjičeni su integrisali u legalne tokove kroz investiciona ulaganja u predškolsku ustanovu kupovinom nepokretnosti i materijalnih dobara, a veći deo gotovine su, kako se sumnja, koristili za lične potrebe.

J. T. i S. T. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn