UHAPŠEN SAUČESNIK UBICE LUKE ŽIŽIĆA NA NOVOM BEOGRADU: Bio u bekstvu dve godine

Uroš P. se sumnjiči za izvršenje krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, i nakon današnje predaje istraga protiv njega će biti nastavljena

Još jedan pomagač Stefana Milašinovića, pravosnažno osuđenog zbog ubistva Luke Žižića u apilu 2022. godine u kafiću na Novom Beogradu predao se danas beogradskoj policiji i Višem javnom tužilaštvu u Beogradu posle više od dve godine bekstva, saznaje Kurir!

U pitanji je Beograđanin Uroš P, 2002. godište protiv kojeg Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu zbog sumnje da je kao i Jovan Ugrenović, pomogao Milašinoviću u skrivanju nakon izvršenog ubistva.

Istraga protiv ovog osumnjičenog je bila u prekidu jer je bio u bekstvu, iz kog razloga se, kako saznajemo, nije našao na optužnici sa Milašinovićem i Ugrenovićem.

Uroš P. se sumnjiči za izvršenje krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, i nakon današnje predaje istraga protiv njega će biti nastavljena.

Nedavno je Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno osudio Milašinovića (24) na kaznu zatvora od 20 godina, jer je 28. aprila 2022. godine hicima iz pištolja koji je neovlašćeno nosio, ubio Luku Žižića u kafiću “Ritual caffe” na Novom Beogradu i tom prilikom doveo u opasnost živote drugih gostiju lokala.

Ovaj sud je ukinuo drugi deo presude, kojom je Ugrenović osuđen na kaznu zatvora od godinu i po dana zbog pomaganja Milašinoviću u skrivanju nakon ubistva i naložio da mu se ponovi sudjenje pred Višim sudom u Beogradu.

 

Tagovi

Pročitajte još: