Ukinut pritvor očuhu Lazara Tejića koji je priznao ubistvo na Novom Beogradu: Posle više od 2 godine pušten na slobodu

Kovačević je proveo dve godine i četiri meseca iza rešetaka.

Suđenje petorici optuženih za ubistvo Bojana Mirkovića (34) koje se odigralo 12. novembra 2020. godine u garaži Belvil danas je odloženo zbog izostanka advokata Stefana Jokića. Kako je advokat unapred priložio medicinsku dokumentaciju, optuženi nisu dovedeni iz pritvora. Ipak, sa slobode će na suđenja od sada dolaziti dva optužena.

Otuženom Ivanu Nikčeviću je Apelacioni sud 16. decemrba prošle godine ukinuo pritvor, a sada će sa slobode da se brani i očuh prvooptuženog Lazara Tejića Bojan Kovačević, kom je Apelacioni sud pritvor ukinuo između prošlog i ovog ročišta. Kovačević je proveo dve godine i četiri meseca iza rešetaka.

Kako je objasnio, Lazara je upoznao 2019. godine kada je on izašao sa izvršavanja zatvorske kazne i nakon toga ga je često vozio gde treba, jer Lazar nema dozvolu. Dodao je i da je Lazara odezao na Zlatibor, ali su on, njegova nevenčana supruga i njena ćerkica kući vratili iste večeri.

Tužilac je na prethodnom suđenju podelio prisutnima preciziranu optužnicu, kojom se optuženom Filipu Ivanoviću umesto krivičnog dela pomaganje u teškom ubistvu, stavlja na teret pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela.

Filip Ivanović, Dušan Kokoruž i Lazar Tejić i dalje ostaju iza rešetaka.

(Telegraf.rs)

Tagovi

Pročitajte još: