Umesto tržnog centra na Novom Beogradu, biće podignut ovaj kompleks

Umesto TC „Ekstra“ u Ulici omladinskih brigada u Novom Beogradu, biće podignut stambeno-poslovni kompleks sa šest zgrada.

Umesto TC „Ekstra“ u Ulici omladinskih brigada u Novom Beogradu, biće podignut stambeno-poslovni kompleks sa šest zgrada. Tržni centar „Ekstra“ odbrojava dane u Ulici omladinskih brigada u Novom Beogradu pre nego što bude srušen kako bi na toj lokaciji bio podignut stambeno-poslovni kompleks. Reč je o parceli od oko 39.000 kvadratnih metara na kojoj je planirana izgradnja oko 188.000 kvadrata raspoređenih u šest objekata i zajedničku podzemnu dvoetažnu garažu za deo kompleksa.

tom dokumentu piše da će se budući kompleks zidati u četiri faze, imaće 17 lamela u tri zgrade, dok će tri objekta biti slobodnostojeća, depandans predškolske ustanove, lokale u prizemljima objekata, na spratovima osim stanova biće poslovni apartmani. Objekti su predviđeni kao sedmo i osmospratnice sa povučenim spratom. Od ukupnog broja parking-mesta – 1.589, u podzemnoj garaži biće ih 1.474, a 115 na otvorenom parkingu.

„U prvoj fazi predviđeno je rušenje i demontaža tržnog centra, parkinga i postojeće infrastrukture koja je u funkciji tržnog centra“, navodi se u zahtevu za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu tog projekta u Bloku 64. Lokacijske uslove, koji su osnov za izradu tehničke dokumentacije, investitor je dobio u julu ove godine, a četiri meseca ranije gradska Komisija za planove verifikovala je idejno rešenje novog kompleksa koji će biti sagrađen u komšiluku stambenih zgrada, kula, poslovnih zdanja, ‘Delta sitija’…

„BDS propertiz“ u vlasništvu je preduzeća ‘Sport vižn’, odnosno stvarni vlasnik je Borislav Stanojlović koji je takođe vlasnik i ‘Sport vižna’, podaci su Agencije za privredne registre.

Tagovi

Pročitajte još: