Upis dece u vrtiće na Novom Beogradu od 8. aprila do 17. maja

Zahtevi za upis podnosiće se elektronski, putem usluge ‘eVrtić’ na portalu eUprave

Konkurs za upis dece u beogradske predškolske ustanove biće raspisan 8. aprila i trajaće do 17. maja, izjavila je gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Aleksandra Čamagić, saopštio je Gradski sekretarijat za informisanje.

„Kao i prethodnih nekoliko godina, zahtevi za upis podnosiće se elektronski, putem usluge ‘eVrtić’ na portalu eUprave. Ovo je najjednostavniji način i sva potrebna dokumentacija pribavlja se po službenoj dužnosti, tako da nema potrebe da roditelji odlaze u ustanove“, rekla je ona.

Precizirala je da će preliminarne liste upisane dece biti objavljene 10. juna, posle čega će uslediti rok za žalbe, koji će trajati do 19. juna.

Dinamika konkursa predviđa da upisne komisije razmatraju žalbe roditelja od 20. do 28. juna, dok će konačne liste upisane dece biti objavljene početkom jula.

Čamagić je istakla da je na teritoriji Beograda u toku izgradnja nekoliko novih objekata, tako da će se i tokom godine otvarati nova mesta.

Povećanje kapaciteta očekuje se u toku leta nakon što analize pokažu gde je moguće odobriti više slobodnih mesta, odnosno koliko budućih školaraca napušta vrtiće.

„Ono što je bitno, a što se često smetne s uma, jeste to da je za vrtiće moguće konkurisati tokom cele godine, ne samo za vreme konkursa. Konkurs je roditeljima bitan jedino zbog činjenice da su tada najpreciznije informacije o slobodnim mestima, s obzirom na to da je Zakonom o predškolskom vaspitanju i obrazovanju regulisano da radna godina počinje 1. septembra“, istakla je Čamagić.

Tagovi

Pročitajte još:

google sites unblocked funny shooter 2 unblocked yohoho paper.io unblocked unblocked games drive mad unblocked unblocked games at the school github.io unblocked unblocked io games
Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn