Utvrđuje se šteta u tržnom centru na Novom Beogradu: Evo u kom slučaju zakupci mogu da računaju na odštetu

Pored pretrpljenog stresa koji je nenadoknadiv, mnogi su pretrpeli i finansijske gubitke. Procena štete još nije završena

Požar koji se dogodio pre dva dana u Kineskom tržnom centru, u kojem je izgorelo 2.000 kvadratnih metara prostora – otvara brojna pitanja, pa i ona o nadoknadi šete.

Pored pretrpljenog stresa koji je nenadoknadiv, mnogi su pretrpeli i finansijske gubitke. Procena štete još nije završena, piše RTS.

I dalje traje procena štete nakon požara u Kineskom tržnom centru, u kojem su izgoreli lokali zakupaca.

Oni koji su imali polisu imovinskog osiguranja mogu da računaju na naknadu, kaže direktor Direkcije za naknadu štete „Dunav Osiguranje“ Milorad Radić.

„Ukoliko postoje osiguranici koji imaju polise osiguranja u ovom tržnom centru za svoje lokale, mogu prijaviti štetu. Pravo na nadoknadu štete uvek može ostvariti vlasnik osigurane stvari i vlasnik imovine. Naravno, ukoliko je ugovorom o zakupu ili nekim slučajnim dokumentom definisano drugačije“, kaže Radić.

Navodi da njima za sada niko nije prijavio štetu.

„Potrudili smo se i kontaktirali neke od vlasnika lokala za koje znamo da su kod nas osigurali. Od njih smo dobili informaciju da nisu pretrpeli štetu. Isto tako pozivamo sve one koji jesu pretrpeli štetu da nas o tome obaveste“, navodi Radić.

Da li će i kako biti nadoknađena i vrednost robe koja je izgorela zavisi od toga šta piše u ugovoru.

Smatra da oni koji nisu imali osiguranje neće moći da naplate štetu.

(Telegraf.rs)

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn