Vaterpolo šampionat počinje u septembru: Novi Beograd u grupi A

Vaterpolo savez Srbije odlučio je da Prvu Superligu proširi sa 10 na 12 klubova. Šampionat će početi 16. septembra, igraće se u tri faze, a prvaka ćemo dobiti sredinom maja. Titulu je u poslednje dve godine osvajao Novi Beograd.

U prvoj fazi prvenstva klubovi će biti podeljeni u dve grupe, u A su: Novi Beograd, Partizan, Šabac, Vojvodina, Proleter, Stari Grad, a u B: Crvena zveda, Radnički, Valis, NBG Vukovi, Taš, Nais. Igraće se po jednostrukom sistemu od 16. septembra do 25. novembra.

Potom će biti formirane nove grupe, za plasman od 1. do 6. mesta i od 7. do 12. Bodovi se prenose, a igra po dvostrukom bod sistemu. Pošto se prvenstvo prekida zbog EP u januaru i SP u februara, prvo kolo grupe od 1. do 6. mesta je 2.marta,a poslednje 20.aprila. Grupa od 7. do 12. kreće 10. februara i završava 13. aprila.

Odlučeno je i da se plej-of igra od 1. do 4. mesta i od 5. do 8. Polufinale se igra 30. aprila, 8. i eventulano 11. maja,a finale 18, 25. i eventualno 29. maja.

Razigravaće se za treće, peto, sedmo, deveto i 11. mesto. Iz lige ispada poslednja, 12 ekipa, dok će 11. igrati plej-aut sa drugoplasiranom iz Prve A lige.

Finalni turnir Kupa Srbije odigraće se 2. i 3. decembra. Trofej brani Crvena zvezda.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn