Važno obaveštenje za posetioce novobeogradskih grobalja na Zadušnice – Subota 7. oktobar 2023.

Za Zadušnice, u subotu 7. oktobra 2023. godine, JKP „Pogrebne usluge“ Beograd, apeluju na građane da za odlazak na groblje, umesto svojih automobila, koriste gradski prevoz.

– Na Novom bežanijskom groblju zabrana ulaska motornim vozilima važi od 7:00 do 16:00 časova.

– Na groblju Orlovača, Lešće i Zbeg zabrana ulaska motornim vozilima važi od 7:00 do 15:00 časova.

– Na Novom groblju i Centralnom groblju zabrana ulaska motornim vozilima važi tokom celog dana, kao i narednog dana 08.10.2023. godine.

– Staro bežanijsko, Zemunsko, Banjičko i Topčidersko groblje su zatvorenog tipa, odnosno ulazak motornim vozilima na ova groblja nije moguć.

Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na najvećim gradskim grobljima: Lešću, Orlovači, i Novoj Bežaniji, obezbeđena su tri komforna minibus vozila sa klimatizacijom, koji će ih besplatno prevoziti. Organizovani prevoz će za Zadušnice u subotu 07. oktobra 2023. godine saobraćati u određenim intervalima, u periodu od 07:00 do 15:00 časova, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela. Na Novom, Centralom i groblju Zbeg, za Zadušnice (07.10.2023.godine), biće organizovan prevoz službenim automobilima preduzeća, u periodu od 07:00 do 15:00 časova.

JKP „Pogrebene usluge“ Beograd apeluje na posetioce grobalja da prilikom posete grobnim mestima na Zadušnice budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike. Tokom redovne kontrole stabilnosti spomenika, stručne ekipe preduzeća utvrdile su da postoji odrđen broj spomenikakoji su nestručno podignuti, dotrajali i NESTABILNI, pa u slučaju naslanjanja i mehaničkog pritiska može da dođe do njihovog pada i povređivanja prisutnih lica. Posebno skrećemo pažnju roditeljima sa malom decom, da vode računa o njihovom kretanju i da se ne odvajaju prilikom posete groblju. Na groblju je zabranjen pristup deci mlađoj od 10 godina bez pratnje odraslog lica. Ukoliko uočite opasnost od pada spomenika, molimo Vas da o tome obavestite Upravu groblja (kontakt: 011/2071 396 ili info@beogradskagroblja.rs)

Tagovi

Pročitajte još: