Velika akcija policije na Novom Beogradu: „Pale“ dve grupe razbojnika, među njima i jedan maloletnik

Među žrtvama i vlasnik menjačnice.

Policija u Beogradu, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u odvojenim akcijama uhapsila je P. A. (22), I. Ž. (49), A. Ž. (50) i šesnaestogodišnjaka zbog razbojništva.

Kako se sumnja, P. A. je 1. oktobra ove godine, zajedno sa još jednom osobom za kojom se traga, na teritoriji Novog Beograda oštećenom muškarcu zadao više udaraca čekićem i pištoljem, nakon čega mu je oduzeo veću količinu novca.

U drugoj akciji, policija je uhapsila I. Ž. (49), A. Ž. (50) i šesnaestogodišnjeg mladića nakon što su, kako se sumnja, na teritoriji Vračara, uz pretnju pištoljem od vlasnika menjačnice oduzeli veću količinu novca u raznim valutama i čekove.

Kod osumnjičenih je pronađen deo ukradenog novca i čekovi, a pretresom stana jednog od osumnjičenih nađeno je oružje koje je odneto na veštačenje.

Osumnjičenom A. P. je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

I. Ž. i A. Ž. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, dok je protiv šesnaestogodišnjaka podneta krivična prijava u redovnom postupku.

(Telegraf.rs)

Tagovi

Pročitajte još: