VELIKA NOVINA ZA PREVOZ NA NOVOM BEOGRADU: Sva taksi vozila će od početka maja biti OVE BOJE

Sva taksi vozila u Beogradu do početka maja moraju biti bele boje

Sva taksi vozila u Beogradu do početka maja moraju biti bele boje, po izmenama i dopunama koje su usvojene u aprilu 2021. godine.

U ovom tenutku više od 90 odsto njih ispunilo je tu zakonsku obavezu, dok će morati u narednih mesec i po dana da prefarbaju svoje vozilo.

– Gotovo svi vozači ispunili su zakonsku obavezu da vozila moraju biti bele boje, ostali će to uraditi do kraja roka. Vreme od tri godine bilo je sasvim dovoljno da se završi pomenuti posao. Takođe, novčana pomoć države omogućila je da se obnovi vozni park, čija je starost u ovom trenutku oko sedam godina. Tada su svi odmah kupovali automobile bele boje. Trenutno se na ulicama nalazi 6.400 taksista, što je u ovom trenutku i više nego dovoljno za obavljanje posla – ističe za „Novosti“ predsednik Taksi udruženja Srbije Aleksandar Bjelić.

Jedan deo ljudi je ofarbao svoja vozila, dok su drugi zamenili ista novijim modelima. Najbolja varijanta bila je da se automobili prelepe belim tapetama, koje su kvalitetne i povoljnije od farbanja.

Za korisnike je vizuelno važno da imamo unificirani vozni park, da oni čim vide bele automobile, znaju da je reč o taksiju. Bio je to predlog predstavnika vlasti, a nikada ranije taksisti nisu od države dobili tako velika sredstva. Nije bilo razloga da ne prihvatimo i njihovu ideju o beloj boji, jer Beograd je oduvek nazivan belim gradom. Tako da će ova novina svakako doprineti imidžu samog posla – objasnio je Bjelić.

Takođe, trenutno oko 3.500 vozača ima mogućnost naplaćivanja karticom, što je sve više trend među mlađom populacijom.

Plan je i da uskoro sva vozila imaju tu opciju prilikom vožnje.

– Ipak, najveći problem trenutno predstavlja manjak posla, pošto se u poslednjih mesec i po dana broj vožnji smanjio za čak 50 odsto. Nekada smo imali 300 zakazanih vožnji dnevno do aerodroma, sada ih je drastično manje. Zbog toga je broj od 6.400 taksista u prestonici sada postao realan i trenutno nema potrebe za dovođenjem novih ljudi. Ukoliko u narednom periodu bude bilo potrebe, potencijalni vozači biće na vreme obavešteni – zaključio pre Bjelić.

Tagovi

Pročitajte još: