Vesić: Investitor u Bloku 37 prihvatio moju molbu da obustavi radove i povuče mašine

Austrijska kompanija „Durst”, investitor na placu u Bloku 37, prihvatila je moju molbu da obustavi radove na ovom placu, povuče mašine i radnike dok u razgovorima koje ću sa njima u ime Grada Beograda da vodim ne pronađemo najbolje rešenje za građane, Grad Beograd i samu kompaniju, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Studio B.

 – Kada sam dobio izveštaj inspekcije koja je konstatovala da su svi radovi u Bloku 37 urađeni u skladu sa zakonom, sastao sam se sinoć sa predstavnikom austrijske kompanije „Durst”. Rekao sam im da je zgrada za koju su dobili građevinsku dozvolu na osnovu GUP iz 2003. i 2009. godine neprimereno velikih gabarita za tu lokaciju. Potpuno razumem građane koji su protiv toga i da živim u zgradama pored tog placa isto bih reagovao kao oni. Investitor veoma dobro razume da važeći GUP, koji je usvojen 2016. godine, ne dozvoljava izgradnju tako velike zgrade ni po spratnosti, ni po gabaritu, te je iskoristio pravo koje mu daje zakon da ako je proceduru započeo po starom planu završi je po istom. Zamolio sam investitora, u ime građana, da obustavi radove, povuče radnike i mašine dok u pregovorima sa Gradom ne pronađemo trajno rešenje. Ovo rešenje treba da zadovolji interese Grada Beograda, građana i investitora. Investitor je prihvatio moju molbu i tamo od danas više neće biti radova. Zahvalan sam im na razumevanju – rekao je Goran Vesić.

On je istakao da će lično voditi pregovore sa investitorom i kada bude imao rešenje, pozvaće na razgovor predstavnike građana kako bi bili upoznati sa dogovorom.

– Razgovaraću sa građanima koji žive u Bloku 37 i koji su opravdano uznemirani, i u čije sam ime molio investitora da prekine radove. Neću da razgovaram sa političkim prevarantima koji su bili deo vlasti koja je usvojila urbanistički plan na osnovu kojeg je dozvoljena izgradnja ove monstrum zgrade, a koji su pokušali da izvuku koriste od ovog protesta. Ali, navikao sam da rešavam probleme koje su nam ti bivši funkckoneri ostavili od Petog parkića do parka na Banovom brdu ili vračarskih građevina – izjavio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je poručio da je njegov posao da čuje građane i njihove probleme i da omogući da se gradi u našem gradu i investira jer tako Beograd napreduje.

 – Moj posao je da budem na svakom mestu i da pokušam da rešim svaki problem u Beogradu, ma ko ga napravio. Moj posao je da se Beograd gradi i razvija. Zato mi ništa nije teško pa ni da rešavam problem koji nema veze sa mnom i za koji sam čuo prvi put kada su mediji objavili da su se građani okupili. Moj posao je da se uhvatim u koštac sa svakim problemom, a ne da ćutim kao mnogi drugi lokalni političari, da bežim od problema i da mislim da je politika samo da se bude tu kada je nešto lepo. Ljudi biraju lokalne političare prema tome da li mogu da rešavaju probleme i da se bore za njih. Beograđanke i Beograđani mogu da budu sigurni da ću uvek biti na njihovoj strani – poručio je Vesić.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn