(VIDEO) KO JE OVDE KRIV? Motociklista umalo UDARIO DECU na Novom Beogradu

Na Bežanijskoj kosi danas je došlo do incidenta u saobraćaju kada su deca pretrčavala ulicu na crveno svetlo. Kako se vidi na snimku sa društvenih mreža, motociklista je pukom srećom izbegao dvojicu dečaka.

„Roditelji, edukujte svoju decu kako se prelazi ulica da ne bi plakali posle. I ovde se vidi zašto motorom nije bezbedno provlačiti se između kola“, stoji u opisu snimka.

Kako se vidi na snimku objavljenom na Instagram stranici serbialive_beograd, dvojica dečaka pretrčala su ulicu u trenutku kada se na semaforu završavalo žuto svetlo za vozače i palilo zeleno.

U istom momentu motociklista se provukao između automobila i pukom srećom izbegao decu.

Ko je ovde kriv?

Mišljenja u komentarima bila su podeljena. Dok su jedni smatrali da je krivica na roditeljima koji nisu naučili decu kako pravilno da prelaze ulicu, drugi misle da je ipak potrebnija veća pažnja motocikliste.

„Zlatno pravilo za „provlačenje motorom“ je da to radiš samo dok je crveno i siguran si da sva ostala vozila stoje. Onog trenutka kad se promeni svetlosna signalizacija i saobraćaj počne da se kreće, više nema provlačenja i nije bezbedno – jer tada sva vozila imaju prava da menjaju traku. Pretrčavanje pešaka je potpuno druga tema, pogotovo kad se upali zeleno…“, napisao je jedan korisnik društvene mreže.

„Zamisli da je čovek pao sa motora obilazeći ih, jer su mu u trenutku iskrsli“, stoji u drugom komentaru.

„Roditelji ih tako i uče. Posle kad nastradaju, kriv vozač i Bog“, napisao je drugi korisnik Instagrama.

Šta vi mislite, ko je kriv u ovoj situaciji?

Tagovi

Pročitajte još: