(FOTO,VIDEO) Škola sa Novog Beograda snimila himnu: Pesmu „Stvaraj svet“ pevaju Đule, Gile i Cane

U izvođenju pesme i snimanju spota učestvovao je pored iskusnih muzičara i bend i hor Grafičko-medijske škole

Srednja Grafičko-medijska škola iz Beograda snimila je školsku himnu, a pesmu na tekst direktora škole Miloša Bukumire i muziku Aleksandra Savića, otpevali su doajeni srpskog rokenrola Zvonimir Đukić Đule, Srđan Gojković Gile i Zoran Kostić Cane.

U izvođenju pesme i snimanju spota učestvovao je pored iskusnih muzičara i bend i hor Grafičko-medijske škole.

Direktor škole Miloš Bukumira, najavljujući snimanje pesme i spota, rekao je da je tekst nastao kao inspiracija onoga što je osluškivao o čemu pričaju đaci škole, koje ideje, želje i ciljeve imaju.

Uz vokalne bravure trojice vrsnih rokenrol majstora, pesma je danas puštena u etar i već je prikupila na stotine pregleda i sviđanja, a cilj je da đaci osete pripadnost školi i da svi imaju jedan cilj da učeći zajedno u klupama stvaraju svoj svet.

Podsetimo, na početku ove školske godine, u sklopu promena koje se moraju uvesti u škole nakon tragičnih događaja u maju prošle godine, ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović najavila je da će se kolektivni duh negovati kroz identitet škole kom će se pridaviti mnogo veći značaj. Himna Grafičko-medijske škole trebalo bi da postane deo tog kolektivnog duha, okosnica svih njenih đaka, ali i nastavnika.

Tagovi

Pročitajte još: