VOLIMO NBGD: Benefiti života na Novom Beogradu!

Pronalazak sopstvenog kutka pod svetlima prestonice predstavlja jedno od najpoželjnijih rešenja stambenog pitanja među mladim i ambicioznim stanovnicima naše zemlje pre svega, jer Beograd pruža nebrojene mogućnosti za zaposlenje, usavršavanje i napredak na svim poljima. Dodatni adut našeg glavnog grada je pri tome i bogatstvo kulturnim i zabavnim sadržajima, što čini ideju svakodnevice u njegovom okrilju još primamljivijom. Uzevši ovo u obzir, kao i činjenicu da interesovanje za kupovinu nekretnina iz dana u dan raste, prilike koje odlikuju različite beogradske opštine su opravdano aktuelna tema. Kada govorimo o beogradskim opštinama koje beleže najveću popularnost kao delovi prestonice koji nude najbolje uslove za život, Novi Beograd se ističe kao jedna od najatraktivnijih u ovom pogledu.

Gde se nalazi Novi Beograd?

Smešten na levoj obali Save, Novi Beograd se prostire na površini od oko 4000 hektara. Iako odvojena rekom, ova beogradska opština je sa drugim delom prestonice povezana sa šest mostova, a takođe je sjajno povezana i sa ostatkom naše zemlje autoputem E-75 koji prolazi kroz njeno središte. Novi Beograd odlikuje relativno ravna teritorija, koja je podeljena na blokove, ako izuzmemo delove poput Ade i Bežanijske kose, koji nisu organizovani po ovom principu. Zbog pristupa dvema rekama (severoistični deo Novog Beograda počinje na desnoj strani Dunava) i sjajno razvijene infrastrukture, Novi Beograd je izuzetno traženo mesto za život.

Kvalitetna novogradnja i bogata ponuda nekretnina

Statistički podaci pokazuju da je kupovina stanova u novogradnji na Novom Beogradu premašila interesovanje za staru gradnju, što je posledica više od jednog faktora. Povrat PDV-a za prvu kupljenu nekretninu u novogradnji je značajan benefit ovakve odluke, ali ono što joj najviše ide u prilog jeste kvalitet koji je odlikuje. Izuzetno kvalitetna novogradnja na Novom Beogradu prati svetske trendove. Na tržištu su u ponudi kako stambeno-poslovni kompleksi, te kondominijumi kao nova vrsta stambene zajednice, stanovi u pametnim zgradama i male zgrade. Građevinski investitori obogaćuju ponudu novogradnje sa svakom novom prilikom, budući da prepoznaju potencijal ove beogradske opštine i njenu popularsnost među interesentima.

Zelene površine i sportski tereni na Novom Beogradu

Kako Novi Beograd krasi najviše zelenih površina od svih beogradskih opština, oni koji uživaju u prirodi, te mladi parovi i porodice sa decom će mahom rado razmatrati život u ovom kraju prestonice. Pored toga što brojne novobeogradske staze za šetnju krasi drveće raskošnih stabala, gotovo svaki blok ove beogradske opštine ima svoj park. Novi Beograd je generalno pogodan za aktivnosti pod vedrim nebom, budući da ga odlikuju brojni sportski tereni, a između zgrada igrališta sa spravama za najmlađe.

Blizina reke kao značajna prednost

Atmosfera rečnih obala je značajan deo novobeogradskog šarma i ova beogradska opština se zaista ponosi svojim kejevima. Pored reke su smešteni brojni kafići restorani, a takođe i splavovi koji naročito raduju ljubitelje zabavnog i dinamičnog noćnog života. Ovo je jedna od naročitih prednosti Novog Beograda, koja je zapravo jedan od nosilaca specifične atmosfere ove opštine i koja privlači kako mlade i željne zabavnih sadržaja, tako i porodice i starije Beograđane, koji rado koriste svoju mogućnost šetnje kraj reke.

Sjajno šoping iskustvo

Novi Beograd predstavlja deo naše prestonice koji odlikuju odlične prilike za šoping, bilo da je u pitanju nabavka namirnica ili obnavljanje garderobera. U ovoj beogradskoj opštini se nalazi nekoliko popularnih tržnih centara zatvorenog tipa, a oni posetocima nude i više od atraktivnih butika i supermarketa, te se ovde može uživati u brojnim dodatnim sadržajima zabavnog karaktera.

Novi Beograd odlikuju brojne prednosti koje ga čine sjajnim mestom za život, kako mladih pojedinaca, tako i porodica sa decom. Ovo je jedan od delova prestonice koji pružaju idealno iskustvo beogradskog života, budući da su svi sadržaji našeg glavnog grada lako dostupni, a ušuškanost sa druge strane reke dozvoljava i izvesnu distancu od gradske vreve i uživanje u prirodnom ambijentu. Ukoliko razmatrate preseljenje na Novi Beograd, nesumnjivo će vas osvojiti kako njegova uređenost i opremljenost, tako i sjajna ponuda nekretnina.

Tagovi

Pročitajte još: