Vozač autobusa na Novom Beogradu otkrio kako deca mogu da nastradaju: Na ta vrata nikako ne izlazite, ne vidim vas

Situacije priklještenja dece, ali i starijih građana, jesu retke, ali ih ima.

Vozači autobusa često apeluju na građane, posebno na one koji sa sobom vode decu da izlaze na prva ili druga vrata kako bi lepo mogli da ih vide.

Upravo takav jedan apel, uputio je jedan vozač majci sa dvoje dece.

– Sad u 95-ici ušla majka sa dvoje dece na trećim vratima. Vozač izašao iz kabine, došao do žene i objasnio (najljubaznije) da kad budu izlazili to bude na prvim ili drugim jer ne može dobro da vidi malu decu u ogledalu – piše u tvitu.

Situacije priklještenja dece, ali i starijih građana, jesu retke, ali ih ima.

Podsetimo, dečak star 20 meseci  povređen je kada je ispao iz tramvaja dok je bio u kolicima, zajedno sa dadiljom koja ga je vodila, oporavlja se posle ove nezgode u kojoj je zadobio lakše, ali bolne povrede lica.

– Moj sin ima kontuziju glave. Bio je u Tiršovoj, na maksilofacijalnom odeljenju, odakle su ga pustili na kućno lečenje – kazao je Nemanja Bračko, otac dečaka za „Telegraf.rs“.

Iako povrede, srećom, nisu takve da zahtevaju dalje lečenje, dečak je preživeo psihičku traumu, priča otac.

– On nije mokrio, usled stresa koji je zadobio. Tokom noći dok je spavao više puta se trzao. Ima kesicu koja služi za pražnjenje bešike i prikupljanje mokraće za analizu. Posle toga, moje dete više nije mokrilo. Nadamo se da će se i to desiti tokom dana i da će sve biti u redu – kazao je tada otac našeg dečaka.

Dadilja ima 46 godina, nosi kragnu i ima umotanu nogu, priča otac.

On je ispričao kako se događaj, prema tvrdnjama dadilje, dogodio. Tramvaj je, po tim navodima, krenuo sa stanice, dok su kolica ostala priklještena u vratima.

– Ona je krenula da izlazi iz tramvaja. U jednom trenutku vozač je zatvorio vrata, a pre toga sve vreme je vozio s otvorenim vratima. U momentu, ona je izašla iz tramvaja na stanici, kada je vozač zatvorio vrata i priklještio kolica. On je nastavio da vozi, a dadilja je krenula da trči i da viče za njim, sa ljudima koji su se tu našli. U trenutku kada je vozač stao, otvorio je vratai kolica su ispala. Na svu sreću, dečak je u kolicima bio vezan, jer da nije bilo tako ispao bi iz kolica i dogodila bi se još gora stvar – kazao je otac Bračko.

Kako smo ranije saznali iz MUP, tramvaj na liniji 13 krenuo je sa stajališta u momentu dok je putnica J. D. (46) izlazila i iznosila kolica s bebom (2). Kolica su ostala zaglavljena u vratima tramvaja, a žena je pala s kolicima iz kojih beba nije ispala. Alkotest vozača tramvaja pokazao je nula promila. I žena i beba zadobili su lakše povrede.

 

(Telegraf.rs)

Tagovi

Pročitajte još: