VOZNA STANICA NOVI BEOGRAD IMA KRAĆE RADNO VREME

Ukoliko putnik uđe u voz bez karte u intervalu kada rade putnički šalteri voznu kartu plaća 30 odsto skuplje. – Kupovinom na aplikaciji ili sajtu „Srbija voza” ostvaruje se dodatni popust od pet odsto u odnosu na redovnu cenu.

„Izvinite, znate li gde mogu da kupim kartu za voz do Novog Sada? Prvi put sam ovde”, vidno zbunjen osamnaestogodišnjak upitao je na Železničkoj stanici „Novi Beograd” tridesetpetogodišnjeg Beograđanina.

„Trebalo bi da može na šalteru. Eno tamo malo dalje, u onim kontejnerima. Hajde sa mnom, imamo dovoljno vremena”, ponudio je pomoć tinejdžeru Beograđanin, videvši da mladiću nije jasno kuda treba da ide. Kada su stigli do šaltera shvatili su da ne rade.

„Hm, zanimljivo, i dalje ima polazaka, a ne radi prodaja karata” polunaglas, a pola u sebi prokomentarisao je Beograđanin.

„Hajdemo do kartomata, kad već ne radi šalter”, sugerisao je Beograđanin momku. Ali tamo novo iznenađenje – kartomati isključeni.

„Znaš šta, niti radi šalter, niti kartomati. Nije tvoja krivica. Mislim, možeš da instaliraš aplikaciju za kupovinu karata, jednostavno je, ali ipak treba malo vremena. Tako da – uđi u voz bez karte. Ionako nije Soko već regio, u njemu mogu da se kupe karte”, objasnio je momku Beograđanin koji ove vozove koristi od proletos.

„E hvala puno, zaista se ne bih snašao. Došao sam ovde na trening, nisam stigao na raniji prevoz pa sam morao da hvatam voz”, objašnjavao je zbunjeni momak.

Scena koju nam je prepričao Beograđanin dogodila se kasno uveče. Nazvao je našu redakciju kako bi izrazio čuđenje što na jednoj od dve najprometnije železničke stanice u gradu, koja je suštinski trenutno glavna, već oko 21.30 ne radi šalter niti kartomati, novina kojom su se ne tako davno hvalili u železničkim preduzećima. Pošto je zaista reč o neverovatnoj situaciji pitanja smo uputili „Srbija vozu”, preduzeću nadležnom za putnički železnički saobraćaj. Posle dve nedelje čekanja, iz ovog preduzeća odgovorili su da je rad šaltera za prodaju voznih karata na stanici „Novi Beograd” kraći i šalter se zatvara pre polaska poslednjeg voza sa stanice.

– Radno vreme putničke blagajne na stanici „Novi Beograd” je od 7 do 21 čas. Kada je reč o kartomatima, njihov rad nije vremenski ograničen, ali je pre dva vikenda bio privremeno u prekidu zbog infrastrukturnih radova na stanici, zbog čega su putnici u tom periodu kupovali vozne karte u vozu – pojašnjavaju u „Srbija vozu”

Kako ističu u ovom preduzeću, putnicima koji sa stanice „Novi Beograd” putuju vozom koji polazi posle radnog vremena blagajne i nisu u mogućnosti da kupe vozne karte, kondukter u vozu izdaje kartu po istoj ceni.

– Ukoliko putnik uđe u voz bez karte, u intervalu kada radi putnička blagajna, kondukter će, na osnovu važećih putničkih tarifa, ispostaviti putniku 30 odsto skuplju voznu kartu – ukazuju u „Srbija vozu”, podsećajući putnike da kupovinom vozne karte elektronski (na aplikaciji ili sajtu ovog preduzeća), oni ostvaruju dodatni popust od pet odsto u odnosu na redovnu cenu karte.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn