Vrtići u Beogradu ostaju otvoreni

U beogradskim vrtićima situacija sa virusom korona je pod kontrolom i za sada nema razloga za zatvaranje, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– Zatvaranje trenutno nije tema. Sve mere su na snazi, nismo nijednu popuštali, pokazali smo da možemo da se nosimo sa virusom korona u predškolskim ustanovama i nadam se da će tako i ostati – rekao je Gak, gostujući na TV Prva.

On je istakao da je u ovom trenutku u Beogradu zaraženo 65 dece i oko tri stotine zaposlenih u vrtićima.

Kako je istakao, do sada nijedan slučaj zaraze nije izmakao kontroli, nijedan vrtić nije zatvoren, ali to ostaje kao opcija u slučaju da je neminovno.

– Ukoliko neki vrtić ne može da organizuje proces rada zbog broja zaraženih, taj objekat bismo zatvorili na 14 dana. Do sada nismo imali takve slučajeve, a o tome odlučuje Gradski zavod za javno zdravlje koji razmatra svaki slučaj pojedinačno. Saradnja sa njima je odlična, reakcije su brze – istakao je Gak.

On je dodao da je trenutna odlaznost u predškolskim ustanovama u Beogradu oko 55 odsto, te da će Ministarstvo prosvete odlučiti ukoliko bude potrebe da se dolaznost smanjuje. Kako je pojasnio, od početka epidemije dolaznost se kretala između 11 i 55 odsto.

– Za sada nema potrebe da se grupe smanjuju i da se broj ograničava, ali ukoliko bude tako nešto odlučeno, Grad Beograd će tu meru sprovesti – istakao je Gak.

On je apelovao na sve zaposlene u predškolskim ustanovama da se vakcinišu, te istakao da za sada nije zadovoljan odzivom budući da se vakcinisalo oko 2.000 od ukupno 9.000 zaposlenih u predškolskim ustanovama.

Gak je pohvalio uspeh Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića koji su obezbedili vakcine za građane Srbije, te poručio da nema mesta neodgovornosti i da bi trebalo da se svi koji to mogu vakcinišu.

Izvor: beograd.rs

Tagovi

Pročitajte još:

google sites unblocked funny shooter 2 unblocked yohoho paper.io unblocked unblocked games drive mad unblocked unblocked games at the school github.io unblocked unblocked io games
Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn