ZA 30 MESTA 83 PONUDE: Održana velika javna licitacija za zakup vodnog zemljišta na području Savskog keja

Ponude su se kretale uglavnom u rasponu od 2.500 do 5.000 dinara, za aktraktivnije lokacije oko 8.000, dok je najveća bila 10.000 za metar kvadratni površine u zoni 25, što znači da bi godišnje ponuđač za zakup uplaćivao 65.000 evra.

Grad je inače propisao „donju granicu“ odnosno minimalnu cenu zakupnine od 2.300 dinara po kvadratu, odnosno blizu 14.000 evra godišnje.

Jedini uslov koji je grad propisao u ovoj licitaciji je suma i da ponuđač mora da bude pravno lice.

Velika većina vlasnika splavova na Savi, kako su juče zabeležili reporteri „Novosti“, nalazila se u Velikoj sali Gradske uprave na 20. spratu, dok je manja grupa ljudi ostala ispred zgrade. Oni su u znak protesta svojim automobilima zauzeli deo Ulice Starine Novaka kod autobuskog stajališta, ali saobraćaj ni jednog trenutka nije bio obustavljen. Veći broj policajaca kontrolisao je događaj, koji je prošao bez incidenata. Organi reda bili su raspoređeni i na nekoliko spratova unutar zgrade.

STRUJA I VODA

GRAD je u obavezi da obezbedi svu pripadajuću infrastrukturu, tako da će budući zakupci biti u obavezi da uredno plaćaju račune za vodu, struju, ali i da obezbede prečišćivače za otpadne vode. Očekuje se da kompletan postupak bude završen u prva tri meseca 2023. godine, kada će krenuti i sama naplata zakupa.

Procesom, koji je počeo u podne, rukovodio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić, koji je pročitao svaku pristiglu ponudu, ime podnosioca, zonu u kojoj se ona nalazi, ali i ponuđenu cifru za zakup na godišnjem nivou. On je za svaku ponudu naveo i da li poseduje rešenje iz APR, kao i potvrdu o uplati depozita.

Plutajući objekti nalaziće se na površini od 700 kvadrata, a zakup se daje na period od tri godine. Rata za prvu godinu mora se uplatiti pet dana po sklapanju ugovora, u šta će biti uračunat i prethodno uplaćeni depozit.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn