Za uređeniji i lepši Novi Beograd

JKP „Zelenilo-Beograd“, Beograd je danas, zajedno sa kompanijom „Sava osiguranje“, izvodilo radove na uređenju osam cvetnih baštica koje se nalaze uz centralnu stazu, koja vodi do Muzeja savremene umetnosti, u parku Ušće. Radovi su podrazumevali okopavanje baštica i uklanjanje korova na perenskim zasadima.

Proleće je godišnje doba kada se izvode radovi ovog tipa, koji zaposleni u „Zelenilu“ izvode u okviru redovnog Programa održavanja javnih zelenih površina na svojim površinama, a ove godine nam je u tom poslu pomoglo 30 volontera „Sava osiguranja, Beograd“, koji su bili inicijatori za upravo ovakvu zajedničku aktivnost.

Baštice koje su uređivane predstavljaju zelena „ostrva“ projektovana tako da predstavljaju prave cvetne oaze koje oplemenjuju zelene parkovske površine. Ove baštice napravljene su 2017.godine, u okviru obimnih radova koji su tada izvođeni na kompletnoj rekonstrukciji parka Ušće.
Baštice su formirane uz centralnu stazu „Umetnost“ (Art) koja se vezuje za Muzej savremene umetnosti i podržava sadržaje na otvorenom u funkciji Muzeja, kao što je galerija na otvorenom. Ovo je najduža i najšira staza, sa površinom od 2800 m². Ova staza ima funkciju i prijatnog prostora za okupljanje sugrađana, upravo zbog cvetnih oaza u kojima sugrađani uživaju. Sa tog mesta, posetioci imaju neometan pogled na arhitektonski jedinstven objekat Muzeja savremene umetnosti, Park prijateljstva i jedan od simbola starog dela Beograda, Sabornu crkvu.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn