Za vikend se na Novom Beogradu organizuju tribine o bezbednosti u saobraćaju

U zgradi Gradske opštine Novi Beograd, u subotu 25. novembra i nedelju 26. novembra, u sali 3 opštine, biće organizovane tribine o bezbednosti u saobraćaju.

Tribine organizuju Savet za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Novi Beograd u saradnji sa Upravom saobraćajne policije, Agencijom za bezbednost saobraćaja, Sekretarijatom za saobraćaj i Saobraćajnim fakultetom.

Prvog dana vikenda, tribina „Bezbednost pešaka i dece u saobraćaju“, počinje u 12 časova.

Drugog dana, u nedelju tribina „Bezbednost putnika u javnom gradskom prevozu“, počinje u 12 časova, dok tribina „Bezbednost starijih lica“, počinje u 15 časova.

Tribine se održavaju u okviru obeležavanja Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda kojima je posvećena treća nedelja u novembru, a u skladu sa Programom rada Saveta za bezbednost saobraćaja GO Novi Beograd.

Stručnjaci Saobraćajnog fakulteta predstaviće najvažnije rezultate analize bezbednosti saobraćaja u Beogradu i na teritoriji opštine Novi Beograd, zatim analizu stradanja najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju, najčešće propuste koji dovode do stradanja u saobraćaju, kao i mere kojima se efikasno mogu smanjivati rizici u saobraćaju,

Stručnjaci Saobraćajnog fakulteta i Agencije za bezbednost saobraćaja predstaviće najvažnije delove Strategije bezbednosti saobraćaja na putevima Srbije za period 2023-2030-te i Akcionog plana bezbednosti saobraćaja za period 2023-2025-te.

Predstavnici saobraćajne policije predstaviće deo svojih najvažnijih aktivnosti, a članovi Saveta za bezbednost saobraćaja GO Novi Beograd aktivnosti koje se odnose na unapređenje bezbednosti saobraćaja.

Učesnici tribine moći će da postavljaju pitanja i iznose predloge za smanjivanje rizika stradanja pojedinih kategorija učesnika u saobraćaju.

 

 

Tagovi

Pročitajte još: