Zajednički ka suzbijanju nasilja u porodici na Novom Beogradu

Centar za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom “Novi Beograd” i Viktimološko društvo Srbije, potpisali su 14. septembra protokol o saradnji koji se odnosi na blisku komunikaciju prilikom pružanja podrške žrtvama nasilja, posebno kad je reč o nasilju u porodici.

U prostorijama Gradske opštine Novi Beograd, protokol su u ime Centra potpisale direktorka Milka Milovanović Minić, a ispred Viktimološkog društva Srbije, direktorka Jasmina Nikolić.

Ona se zahvalila Centru na aktivnom uključivanju u projekat „Da žrtve ostanu pobednice: informiši, osnaži, podrži!“.

Projekat koji finansira Sekretarijat za socijalnu zaštitu, Gradske uprave Grada Beograda, prema rečima direktorke Centra Milke Milovanović Minić, samo je deo aktivnosti koje će Centar sprovoditi u partnerstvu sa Viktimološkim društvom, Grupom za suzbijanje nasilja u porodici Odeljenja kriminalističke policije u Policijskoj stanici Novi Beograd, kao i sa Gradskim centrom za socijalni rad – Odeljenje Novi Beograd.

Saradnja sa Viktimološkim društvom, kako je naglasila Milovanović Minić, odvijaće se kroz razmenu znanja i dobrih praksi u slučaju nasilja, kao i u slučajevima diskriminacije, kako bi se na lokalnom nivou pružila direktna podrška žrtvama, što je od velikog značaja i za prevenciju i smanjenje svih oblika nasilja.

– Posebna pažnja biće posvećena osetljivim žrtvama kao što su stari, deca i osobe sa invaliditetom – rekla je direktorka opštinskog Centra.

Potpisivanju protokola prisustvovala je i Ljiljana Kitanović iz Odeljenja društvenih delatnosti GO Novi Beograd, koje će dati svoj doprinos ovom vidu saradnje.

Tagovi

Pročitajte još: