Zamenica gradonačelnika posetila vrtić na Novom Beogradu

Zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović, povodom početka nove školske godine obišla je vrtić „Tesla – nauka za život” u Novom Beogradu. Sa Vesnom Vidović, ovaj vrtić su obišli i sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Nenad Radić i podsekretar Igor Raičević.

Vidović je istakla da su vrtići mesto gde deca stiču svoje prve radne navike, veštine i znanja, gde emotivno sazrevaju i da je zato polazak u vrtić važan isto koliko i polazak u školu.

– U beogradske vrtiće upisano je preko 80 hiljada mališana, a u državnim predškolskim ustanovama radi oko 9000 zaposlenih. Koristim ovu priliku da im se zahvalim, jer znam koliko je odgovoran posao koji rade, koliko ulažu truda, ljubavi i energije svakoga dana kako bi naša deca imala što kvalitetnije detinjstvo – istakla je zamenica gradonačelnika.

Ona je podsetila da su od prvog septembra plate prosvetnih radnika uvećane za 5,5 odsto, a od 1. januara još 10 odsto.

– Naš zajednički zadatak kao društva jeste da vratimo ugled prosvetnim radnicima, da ih poštujemo jer su to ljudi koji provode najviše vremena sa našom decom. Želim svoj deci, svim đacima, prosvetnim radnicima i roditeljima srećnu i uspešnu školsku godinu – rekla je Vesna Vidović, zamenica gradonačelnika Beograda.

Nenad Radić, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu je istakao da početak nove školske i radne godine predstavlja priliku da se započnu nova poglavlja i prihvate novi izazovi.

– Kao sekretaru za obrazovanje i dečju zaštitu, posebno mi je važno da i mališanima koji kreću u vrtić posvetimo identičnu pažnju kao i školarcima. Upravo zbog toga smo ovde, da najmlađima poželimo srećan polazak u beogradske vrtiće i da podržimo njihov prvi korak ka socijalizaciji, a siguran sam da će im boravak u istim biti kvalitetno ispunjen i bezbrižan – rekao je Radić.

Nakon obilaska, deca su izvela mali muzički program.

 

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn