ZAVRŠEN ŽREB ZA LIGU ŠAMPIONA: Pogledajte sa kim je Novi Beograd u grupi

Imamo prilke i za treći tim.

Vaterpolisti Novog Beograda i kragujevačkog Radničkog igraće u A grupi Lige šampiona, odlučeno je danas žrebom u Rimu.

Pored dva srpska predstavnika u A grupi su i Ferencvaroš, Barseloneta, Olimpijakos, Dinamo Tbilisi i dva tima iz kvalifikacija.

U grupi B igraće aktuelni prvak Evrope italijanski Pro Reko, potom Jug, Hanover, Marsej, Špandau, Steaua i dva tima iz kvalifikacija.

Po četiri tima iz svake grupe plasiraće se na „Fajnal-Ejt“, čiji će domaćin, od 30. juna do 2. jula naredne godine biti Novi Beograd. Naravno, tim Vladimira Vujasonovićaima zagarantovano mesto na zavšnom turniru.

– Izvukli smo veoma jaku grupu, nije moglo teže, a pridružiće nam se i dva takođe jako kvalitetna kvalifikanta. Međutim, to smo i želeli, borili smo se da igramo u Ligi šampiona i nadmećemo se sa najboljima. Grupa je vrlo interesantna, sa Ferencvarošem, Barselonetom i Olimpijakosom, koji su bili šampioni Evrope u poslednjih nekoliko godina. Posao nam otežava i to što će iz naše grupe samo tri tima ići na završni turnir – rekao je Jugoslav Vasović, direktor Radničkog.

On je dodao da klub uvek gaji visoke ambicije, ali da kao debitant u takmičenje ulazi bez prevelikog pritiska.

– Nadam se da će se igrati uz prisustvo publike i da su pred nama jako lepe i interesantne utakmice. Naše ambicije su uvek najviše i idemo na najviši mogući plasman, ali s obzirom na to da smo debitanti, u takmičenje ulazimo bez prevelike presije. Želimo da vidimo gde smo u odnosu na najbolje klubove i igrački i organizaciono. Biće to veliki zadatak za sve nas u klubu, ali sam siguran da ćemo ga ispuniti i što je najvažnije, verujem da ćemo igrati dobar vaterpolo, a videćemo za koliko će to biti dovoljno – zaključio je Vasović.

Priliku da se kroz kvaloifikacije priključi Novom Beogradu i Radničkom imaće i Crvena zvezda.

Izvor: Srbija danas

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn
Free Porn