Završena je kompletna rekonstrukcija OŠ „Duško Radović“ na Novom Beogradu

Predsednik gradske opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišli su OŠ „Duško Radović“ i tom prilikom prvacima, kao i svim učenicima poželeli srećan i uspešan polazak u novu školsku godinu.

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić istakao je da je ova osnovna škola, nakon rekonstrukcije, jedna od najboljih u Beogradu, te da će se opština, zajedno sa Gradom Beogradom, resornim Ministarstvom i gradskim sekretarijatom truditi da i ubuduće radi na pobiljšavanju uslova u školama.

– Danas je poseban dan u životima đaka prvaka i njihovih roditelja i ja se radujem što smo imali prilike da im obezbedimo da im škola bude rekonstruisana. Urađeno je zaista mnogo toga, uloženo više od 130 miliona dinara. Jako sam srećam što sam predsednik opštine u kojoj postoje ovakve škole. Deca u školi treba da se osećaju lepo, bezbedno i da se njihov, praktično, prvi susret sa realnim životom odvija u najboljim mogućim uslovima – rekao je Šapić.

Šapić je pozdravio odluku Ministarstava prosvete da nastava u svim školama u Srbiji počinje izvođenjem himne „Bože pravde“ i naglasio da je potpuno podržava, kao i da je mišljenja da bi intoniranje himne trebalo da bude uvedeno i u drugim institucijama na početku radnog dana.

– Srećan sam što je doneta ovakva odluka, što našu decu od najranijih godina učimo da poštuju svoju zemlju, što nacionalne tradicionalne vrednosti ulaze u sastavni deo njihove edukacije i vaspitanja – rekao je on.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je istakao je da se raduje što će đaci OŠ „Duško Radović“ imati dobre uslove tokom predstojeće školske godine. Ove godine, kako je rekao, u Beogradu ima oko 17 hiljada prvaka, 500 više nego prethodne.

– Naglašavam da smo ovaj projekat realizovali zajedno, opština Novi Beograd, resorni sekretarijat Grada Beograda i Kancelarija za javna ulaganja. Jedino tako, kada svi radimo u istom timu, možemo da imamo dobre rezultate. Grad Beograd je tokom prethodnih godina rekonstruisao 10 škola, uložio više od 250 miliona dinara i nastavljamo istim tempom – naveo je Radojičić.

OŠ “Duško Radović“ je tokom prethodne godine potpuno rekonstruisana i opremljena, a izvršena je i sanacija školskog dvorišta. Investitor je bila gradska opština Novi Beograd preko Kancelarije za javna ulaganja Vlade Srbije, a vrednost radova iznosila je 134 miliona dinara. Škola počela je sa radom 1961. godine, do prošle godine nije renovirana a sva ulaganja odnosila su se samo na tekuće održavanje. Ima 820 učenika raspoređenih u 32 odeljenja.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn