ZAVRŠNI RADOVI NA AUTOPUTU SURČIN-NOVI BEOGRAD: Radi se priključak do najmlađe opštine

Završne radove na deonici auto-puta Surčin–Novi Beograd, koja će biti otvorena za saobraćaj 31. marta, obišao je predsednik opštine Surčin Stevan Šuša. Ubrzano se radi i na rekonstrukciji saobraćajnice koju će građani koristiti za uključenje na auto-put.

Prema Šušinim rečima, ideja je da saobraćajnica koja će se koristiti za uključenje na auto-put bude proširena. Sada se vrši rekonstrukcija koja će moći da primi kompletan saobraćaj u narednom periodu od dve godine, tako da se  dvosmerni saobraćaj može bezbedno odvijati, po svim propisima. U blizini će biti izgrađen i Nacionalni stadion i onda će kompletan put koji se sada radi biti proširen.

Kada je reč o radovima u narednom periodu, zbog veće frekventnosti saobraćaja, biće proširen i most na Galovici koji je širok pet metara. U delu opštine gde se radi rekonstrukcija saobraćajnice za uključenje na auto-put biće obavljeni i kompletni infrastrukturni radovi. To su i kanalizacija i struja, voda – sve će biti odrađeno i bar privremeno spojeno na jedan deo Novog Beograda.

Na inicijativu Gradske opštine Surčin priključenje na auto-put Miloš Veliki gradiće se i u Jakovu. Projekat je završen i predat nadležnima, tako da se za  desetak dana očekuje i dobijanje građevinske dozvole.

– Svi su obećali i ja sam siguran da to radimo, posebno što je to i predsednik obećao, a bićemo svi sigurni kad dođu mašine i počnu da rade – navodi predsednik opštine Surčin.

U GO Surčin očekuju da će radovi na priključenje u Jakovu otpočeti pre otvaranja deonice auto-puta Surčin–Novi Beograd.

 

Tagovi

Pročitajte još: