Završni turnir Evrolige ponovo na Novom Beogradu?!

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da se u ime Grada Beograda zvanično obratio Evroligi i iskazao interesovanje da srpska prestonica ove ili narednih godina ponovo bude domaćin „Fajnal-fora”, završnog turnira Evrolige. 

On je precizirao da se juče zvanično obratio Evroligi i podsetio da je Beograd 2018. godine bio domaćin ovog turnira koji je ocenjen kao najbolje organizovan. 

– Da pitate danas klubove u Evroligi gde žele da igraju, pobeđuje Beograd zato što su se svi dobro proveli i imaju lepo sećanje na taj turnir – rekao je Vesić za TV Prva.

Vesić je rekao da ne zna kakve su šanse zbog pandemije i naveo da je Srbija otvorena zemlja u koju mogu svi da dođu, u kojoj se sportistima ne zabranjuje dolazak, te da smo „zemlja koja pronalazi mere između čuvanja javnog zdravlja i toga da radimo i živimo”.

– Mislim da nam šanse nisu male i nadam se da bismo već i ove godine mogli da budemo domaćini. Oni sada vode računa o tome da završni turniri ne mogu da budu u zemljama gde postoje veća ograničenja. U svakom slučaju, ako to ne bude ove, biće narednih godina – rekao je Vesić i dodao da je Beograd ove godine domaćin Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici. To je, dodao je, najveći medijski sportski događaj ove godine u svetu, koji će se prenositi u više od 170 zemalja od 18. do 20. marta. 

Bilo bi lepo, naveo je, kada bismo bili domaćini i završnog turnira najbolje evropske košarke.

– Borim se i želim da svake godine imamo jedno veliko takmičenje u Beogradu, to je dobra promocija sporta, turizma, ali i promocija našeg grada – zaključio je Goran Vesić.

Tagovi

Pročitajte još: