ZBOG OVOGA JE UKLONJEN RESTORAN KOŠNICA NA NOVOM BEOGRADU

U TOKU jučerašnjeg dana započeto je uklanjanje poznatog restorana na Novom Beogradu, a po nalogu Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju.

Prema saznanjima Novosti, građevinski inspektori su konstatovali da je investitor u okvir objekta zazidao i ulični hidrant što je primer nemara i uzurpacije javne površine, pa stoga Sekretarijat apeluje na građane da radove izvode isključivo u skladu sa odobrenjima nadležnih organa.

Još 2016. godine opštinski građevinski inspektor zatvorio je gradilište na kom se nalazio restoran zbog bespravne gradnje.

Kako su mediji pisali, 29. 11. 2021. godine u pomenutom restoranu izbio je požar i predmetni objekat je potpuno izgoreo. Postupajući po prijavama građana, gradska građevinska inspekcija izlazila je na teren i zatekla izvođenje građevinskih radova bez građevinske dozvole na mestu izgorelog objekta.

Inspekcija je utvrdila da je bespravna gradnja i dalje nastavljena, pa je ovo gradilište bilo zatvoreno više od pet puta. Iz Sekretarijata se navodi da je ovaj objekat prepoznat kao prioritet za rušenje, imajući i u vidu da se nalazi na javnoj površini.

 

Tagovi

Pročitajte još: