„Život nije stao ni kada su popravljali Brankov i Gazelu“: Da li NOVOBEOGRAĐANE očekuje kolaps kada počne izmeštanje Starog savskog mosta?

Kada budu počeli sa izmeštanjem Starog savskog mosta biće gužvi, ali u tome ne vidim ništa sporno – kazao je za 24sedam stručnjak za bezbednost u saobraćaju Milan Vujanić.

Izmeštanje Starog savskog mosta trebalo bi da počne već u junu ove godine, a ono što je zabrinulo Beograđane jesu – gužve u saobraćaju i rad linija gradskog prevoza.

Prva stvar koja građanima padne na pamet kada su u pitanju radovi na izmeštanju starog vijadukta jeste – kuda će se kretati gradski prevoz dok neimari ne budu napravili nov most koji će ići preko Save.

To je najviše zabrinulo građane koji svakodnevno koriste „devetku“ i „sedmicu“, kao i autobuske linije 78 i 83.

Prema prvim pretpostavkama, putnički saobraćaj i autobusi GSP-a najverovatnije bi trebalo biti preusmereni na Brankov most, dok bi tramvaji trebalo da saobraćaju preko Mosta na Adi.

Ipak, nadležni će pouzdanu informaciju objaviti nekoliko nedelja pred početak samih radova.

„Nijedni radovi neće zaustaviti život Beograđana“

Kako je za 24sedam istakao stručnjak za bezbednost u saobraćaju Milan Vujanić, čak i kada se rekonstruisala Gazela i Brankov most život nije stao u Beogradu.

Stručnjak podseća da na Starom mostu postoje samo dve saobraćajne trake, jedna po smeru, kao i da su prilazne saobraćajnice loše odrađene.

– Kada budu napravili novi most, on će imati četiri saobraćajne trake, kao i pešačko-biciklističku stazu. Pored toga, vozači će direktno moći da ulaze iliti izlaze iz tunela, zbog čega će saobraćaj u glavnom gradu biti znatno rastrećeniji – objasnio je naš sagovornik.

Takođe, Vujanić napominje da će se gradnjom Novog savskog mosta izmestiti i tramvajske šine i to na Most na Adi, kako je prvobitno i projektovano.

– Stoga, nikakav problem u Beogradu neće nastati dok se novi most bude gradio, a i bitna stvar, sve je to privremeno – zaključio je za 24sedamstručnjak za bezbednost u saobraćaju.

 

Tagovi

Pročitajte još: