Bogata koncertna ponuda i na Novom Beogradu

BEOGRAD, NOVI SAD – Rok, pop, rep, klasična muzika i drugi žanrovi će biti prisutni na koncertima u narednih nedelju dana u Beogradu i Novom Sadu, kada će nastupiti grupe „Generacija 5“, „E-Play“, „S.A.R.S.“, „EYOT“, ili muzičari Nina Badrić, Vlado Georgiev, Lena Kovačević.

Večeras (13. 12.) u atraktivnoj hali Bel Expo centra na Novom Beogradu prvi od dva zajednička koncerta će prvi put imati hrvatska pop dama Nina Badrić i Vlado Georgiev iz Crne Gore.

Isto veče, odnosno danas, stiže premijerno u Srbiju i Beograd egipatski pijanista koji živi i radi u Njujorku – Mohamed Šams sa koncertom na Kolarcu

Nastup muzičkog umetnika u Beogradu neće biti jedini u Srbiji, jer onda slede nastupi u Bačkoj Palanci, Novom Sadu i Zaječaru, u organizaciji „ArtLinka“ i Ambasade Egipta u Srbiji.

Šams će imati širok repertoar na ovih nekoliko koncerata od Baha, Betovena, preko romantičara do egipatskih kompozitora, a na mini turneji će nastupiti i u klavirskom duu sa pijanistkinjom Jovankom Višekrunom Janković.

Kralj tamburaša Zvonko Bogdan, imaće reprizu svog koncerta u sredu, 15. decembra u Kombank Dvorani za sve najiskrenije ljubitelje njegove muzike i bezvremenskih hitova.

Prethodni koncert 6.12. od tri sata na istom mestu je sve posetioce podsetio na trijumfe koje je imao u rasprodatim salama Sava centra.

Četvrtak i petak 16. 12. i 17.12. bogat je muzičkim događajima u dva grada.

Tako će 16. decembra u Novom Sadu u hali Spensa veliki koncert imati rep grupa „Beogradski sindikat“, poznati po oštrim i kritičkim stavovima protiv svake vlasti.

Beograd će iste večeri u četvrtak 16.12. imati dva koncerta, kao što je veliki džez spektakl, opera „Toska“ u džez aranžmanu Petera Rajter-Šauba, u Kombank dvorani, u izvođenju Big Benda RTS-a uz ugledne goste iz inostranstva.

Operu „Toska“ je komponovao italijanski kompozitor Đakomo Pučini, a u džez aranžmanu priredio je Šauba.

Četvrtak i petak 16. 12. i 17.12. bogat je muzičkim događajima u dva grada.

Tako će 16. decembra u Novom Sadu u hali Spensa veliki koncert imati rep grupa „Beogradski sindikat“, poznati po oštrim i kritičkim stavovima protiv svake vlasti.

Beograd će iste večeri u četvrtak 16.12. imati dva koncerta, kao što je veliki džez spektakl, opera „Toska“ u džez aranžmanu Petera Rajter-Šauba, u Kombank dvorani, u izvođenju Big Benda RTS-a uz ugledne goste iz inostranstva.

Operu „Toska“ je komponovao italijanski kompozitor Đakomo Pučini, a u džez aranžmanu priredio je Šauba.

Kao solisti nastupiće džez muzičari Martin Auer (truba), Frančesko Santuči (tenor saksofon)i Edrijen Mirs, trombon, a zvuk njihovih instrumenata predstavljaće glavne operske uloge – Tosku, Kavaradosija i Skarpiju. Peter Rajter-Šauba će biti i u ulozi dirigenta.

Solistički koncert grupe „EYOT“ konačno će se desiti 16. decembra nakon odloženog koncerta 2.10. usled korone u Velikoj sali Doma omladine Beograda, kada će održati koncertnu promociju poslednjeg studijskog albuma „557799“ (2020).

U petak, 17. decembra, takođe će u Beogradu biti realizovana tri koncerta.

Poznata muzička grupa „S.A.R.S.“ imaće koncert te noći prvi put u Kombank Dvorani, što će ujedno biti i njihov prvi, veliki, solo koncert u Beogradu posle duže pauze.

Nakon šest godina i uspešnog nastupa u Hali sportova na Novom Beogradu, sedmočlana ekipa će ponovo izaći pred beogradske fanove na celovečernji, samostalan koncert, dok su proteklih sezona bili prisutni na festivalima kao što je Beer fest, na kome su nastupili i ovog leta.

Pored lidera – pevača benda Žarka Kovačevića, sastav čine i Nevena Filipović – prateći vokal, Aleksandar Luković – gitara, Nenad Đorđević – bas gitara, Milan Jejina – bubanj, Boris Tasev – klavijatura, harmonika i Nebojša Pavlović – truba.

Čuveni rok bend „Generacija 5“ će proslaviti svoj 44. rođendan na datum 17. decembra na koncertu u Domu Omladine Beograda u sali „Amerikana“.

Pop džez muzičarka Lena Kovačević imaće solo koncert u petak, u intimnoj atmosferi Hotela Hyatt Regency.

Publika će imati jedinstvenu priliku da čuje koncert „Praznična magija sa Lenom Kovačević“ na ekskluzivnoj večeri u Kristalnoj dvorani luksuznog hotela Hajat.

Lena će izvoditi pesme sa njena tri autorska studijska albuma i popularne hitove: „Samo da mi je“, „Dubine“, „Cafe“, ali i džez – pop obrade poznatih pesama, pre svega hitova Momčila Bajagića Bajage.

Upravo sa ovim pop rokerom je snimila nedavno novu pesmu „Lepe laži“, gde je on bio u ulozi kompozitora za čitav film „Nije loše biti čovek“ njenog oca Dušana Kovačevića, gde glumi i Lena.

Poznati turski pijanista Fazil Say imaće 18. decembra u Beogradu svoj samostalan koncert u velikoj sali Kolarčeve zadužbine u okviru „Steinway & Sons“ koncertne sezone 2021/2022.

Na repertoaru su mu dela F. Kuprena, Kloda Debisija, Morisa Ravela, E. Satija.

Svirao je na brojnim festivalima u Lucernu, Ruru, Beču, Miagi, Verbieu, Monpeljeu, Roterdamu, kao i u vodećim koncertnim dvoranama – Koncertgebau u Amsterdamu, Berlinska filharmonija, i drugi.

U subotu, 18. l2. u Kulturnom centru Novog Sada – „Fabrika“ nastupiće alternativni rok bend „E-Play“, nakon trijumfalnog nastupa u Domu omladine u Beogradu (sala „Amerikana“).

Subota, 18.12 rezervisana je i za reprizu koncerta pop zvezde Sergeja Ćetkovića na sceni Kombank Dvorane, koju je već rasprodao pre mesec dana.

Za sam kraj nedelje, za datum 19.12. na Svetog Nikolu, u Kombank Dvorani je najavljen humanitarni koncert za obnovu kuća na Baniji, u Hrvatskoj, tokom zemljotresa 2020, gde će nastupiti slovenački muzičar Zoran Predin, hrvatsko-srpska pevačica Ida Prester, poznati umetnik Kralj Čačka, Nataša Tasić Knežević, Nada Matijević i gosti iznenađenja.

Izvor: rtv

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn