Četvorodnevna žurka na Novom Beogradu uz muziku i pivo

Očekuje se atraktivan program i učešće oko 300 brendova različitih vrsta ječmenog pića.

Na Ušću će ponovo da zagrmi muzika iz moćnog ozvučenja, piće se velike količine piva, a ljudi, uglavnom mladi, veseliće se jer 15. juna, dva meseca ranije nego što je bilo uobičajeno, počinje „Beogradski festival piva”. Za četiri dana, zaključno sa nedeljom 18. junom, na „Bir festu” će nastupiti mnogi poznati i manje poznati bendovi i solisti, a posetioci će moći da uživaju u zabavnom programu i ukusima oko 300 brendova najraznovrsnijeg piva.

Organizator manifestacije, kompanija „Skaj mjuzik”, najavljuje zaista bogat, pre svega muzički program. Nastupiće sastavi „Neverne bebe”, slovenački „Džoker aut”, „Bombaj štampa”, „Brkovi”, „Inkognito”, „Partibrejkers”, „Van Gog”, „Kerber”, „Atomsko sklonište”, kao i solisti Toni Cetinski, Ana Popović i mnogi drugi.

Od prošle godine nadležnost nad „Bir festom” preuzela je kompanija „Skaj mjuzik”, inače specijalizovana za organizaciju i uspešnu realizaciju najvećih spektakla. Kao jedan od razloga za ovu promenu u medijima je pominjano da su neki bendovi objavili da nisu isplaćeni za nastupe 2021. godine. Problem je, navodno, nastao zato što je dotadašnji organizator manifestacije dospeo u finansijske teškoće i nije mogao da isplati honorare. Tek, „Skaj mjuzik” je preuzeo kormilo na brodu zvanom „Belgrejd bir fest” uz obećanje da će nadoknaditi sve dugove prema oko 60 bendova ‒ tada se pominjala cifra od šest miliona dinara.

Kad već pričamo o prošlogodišnjem festivalu piva, valja podsetiti da je bio spektakularniji od prethodnih, ne toliko zbog posete koliko zbog scenskih i svetlosnih efekata kojih nije bilo ranije. Uvedena je i jedna novina, koja se mnogima nije baš dopala ‒ prvi put od postojanja ulazak na „Bir fest” nije bio potpuno besplatan. Naime, ulaz u takozvanu koncertnu zonu bio je slobodan do 19.30 časova, ali se nakon tog termina plaćala konzumacija od 590 dinara za koju se moglo popiti dva piva.

I ove godine posetioci će morati da plate prisustvo na „Bir festu”, osim ako uđu u periodu između 18 i 19 časova. Posle sedam uveče, dnevna ulaznica koštaće 500 dinara, a paket za sva četiri dana 1.200. Za one koji žele više komfora i bolje mesto predviđene su i takozvane VIP dnevne ulaznice od 1.500 dinara i VIP paket ulaznice od 4.500. Za rezervaciju barskog ili pivarskog stola biće potrebno izdvojiti 5.000, odnosno 10.000 dinara.

Na zvaničnom sajtu „Beogradskog festivala piva” piše da će radno vreme biti od 18 do 3 sata. Dakle, za mnoge sugrađane koji nisu pristalice ovakvih bučnih događaja, pogotovu one koji stanuju u obližnjim kvartovima, biće to četiri burne noći.

Organizatori podsećaju da je sa tradicijom dugom dve decenije „Bir fest” postao simbol kulturne scene Beograda, manifestacija koja privlači posetioce iz čitavog regiona i Evrope i doprinosi reputaciji grada kao nezaobilazne i uzbudljive destinacije. Festival je prošle godine proglašen za manifestaciju od značaja za Grad Beograd.

Gostovali slavni muzičari

Pretpostavlja se da je „Bir fest” od svog osnivanja 2003. godine postao glavna letnja senzacija u Beogradu, privlačeći nekoliko stotina hiljada posetilaca godišnje. Smatra se da je rekord zabeležen 2010, kada je kroz festivalske kapije prošlo više od pola miliona ljudi. Oni nešto stariji pamte da je prvih pet izdanja festivala održano na Kalemegdanu, da bi se 2008. godine preselio na Ušće. U toku svih ovih godina na „Bir festu” su gostovali mnogi slavni izvođači domaće, ali i svetske scene. Na bini manifestacije pojavili su se, između ostalih, „Simpl majnds”, „Stereo Em-Siz”, „Rudimental”, Tomi Emanuel, „Košin” i mnogi drugi. „Riblja čorba” i Momčilo Bajagić Bajaga godinama su bili glavne zvezde festivala.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn